(VIDEO) EMOTIVNA ISPOVEST RANJENOG KOŠARKAŠA IZ BRISELA: Nedostaju mi moje ćerkice

Izvor: Kurir, 24.Mar.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) EMOTIVNA ISPOVEST RANJENOG KOŠARKAŠA IZ BRISELA: Nedostaju mi moje ćerkice

Košarkaš Sebastijan Belin postao je svojevrstan simbol napada u Briselu.

Belin (37), rođeni Brazilac koji je u međuvremenu uzeo belgijsko državljanstvo, snimljen je kako krvavih nogu leži u holu briselskog aerodroma.

Član košarkaškog kluba Gent u emotivnoj ispovesti za medije rekao je da je sve vreme, dok je ležao krvav, razmišljao o svoje dve ćerkice.

"Video sam prvu eksploziju, ona je bila blizu apoteke. Okrenuo sam glavu i video sve te ljude >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji trče. Malo je nedostajalo da se onesvestim. Sećam se da sam video dvoje male dece sa moje desne strane sa rukama u vazduhu. Sve vreme sam pokušavao sebe da ohrabrim da ću uspeti", rekao je Belin.

WATCH: "I was trying to tell myself I'm gonna make it." American man's incredible story of survival in #Brussels. https://t.co/LBDn06Bl2C

Belgijanac rođen u Brazilu prisetio se trenutka kada nije bio siguran da će ikada više videti suprugu i decu.

"Pretpostavljam da sam od trenutka kada sam stigao u ambulantu postao optimista da ću ih videti. Do tada nisam imao ideju šta će se desiti. Rekao sam sebi, ovde sam da se borim još barem jedan dan. Razmišljao sam o svojoj supruzi i deci. Nisam želeo da moje devojčice odrastaju bez oca."

Prisećanje na porodicu nateralo je suze na oči Sebastijanu, kome je trebalo nekoliko trenutaka da dođe sebi.

"Čudno je kako u takvim trenucima razmišljaš o puno stvari. Prisetio sam se trenutka kada sam počeo da igram tenis sa starijom ćerkom. Razmišljao sam, moram da prođem kroz ovo jer joj je potreban trener. Neke od misli koje vam prolaze kroz glavu izgledaju trivijalno, ali vas one nose kroz teške trenutke", zaključio je Sebastijan Belin.

HAPPENING NOW: @vladduthiersCBS interviews Belgium basketball player, attack survivor Sebastien Bellin in Brussels pic.twitter.com/51iFwQRUuX

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.