Izvor: HotSport.rs, 28.Jul.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAZDUHOPLOVNO MODELARSTVO: Srbija otputovala na SP u Mongoliju

Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu otputovala je u Ulanbator (Mongolija), gde se od 27. jula do 03. avgusta održava svetski šampionatu u disciplinama F1A, F1B i F1C.

 
Naši modelari takmičiće se u klasam F1A i F1B, odnosno sa slobodno letećim modelima. Učešće je najavilo 37 reprezentacija iz celog sveta, sa više od 250 učesnika. Veliku podršku našim reprezentativcima pružio je matični Vazduhoplovni savez Srbije, kao i Ministarstvo omladine >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i sporta i Sportski Savez Srbije.
- Naši vazduhoplovni modelari su ponos Vazduhoplovnog saveza Srbije. Retka su takmičenja sa kojih su se vraćali bez medalja na grudima, a to očekujemo i ovog puta. Rukovodstvo VSS-a je sigurno da su energija i trud uloženi upravo u naše modelare, jedna od naših najsigurnijih investicija u budućnost – rekao je Labud Bulatović, predsednik VSS, posle ispraćaja naših takmičara u Mongoliju.
Da Srbija ne treba da ima skromna očekivanja sa ovog takmičenja, govori informacija da je reprezentativac Svetozar Gostojić 2012. godine u Italiji, postao Evropski šampion u kategoriji F1B. Očevim stopama krenuo i Bojan Gostojić, koji zajedno sa ocem i Radojem Blagojevićem predstavlja Srbiju u obe discipline. Oni su prošle godine na Evropskom prvenstvu osvojili bronzanu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji klase F1B. Pored njih Slavko Savić i Miloš Borđoški povećaće šanse za uspeh našeg tima u disciplini F1A.
The post VAZDUHOPLOVNO MODELARSTVO: Srbija otputovala na SP u Mongoliju appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u napadu na Džingis Kana

Izvor: MC Bor, 29.Jul.2015, 09:22

29. jul Bor Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom modelarstvu otputovala je u Ulanbator (Mongolija), gde se od 27. jula do 03. avgusta održava svetski šampionatu u disciplinama F1A, F1B i F1C. Naši modelari takmičiće se u klasam F1A i F1B odnosno sa slobodno letećim modelima. Učešće je najavilo...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.