Uživo, vri na dnu Bundeslige: Nemački velikan može da ispadne prvi put u istoriji

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, vri na dnu Bundeslige: Nemački velikan može da ispadne prvi put u istoriji

Borba za opstanak u Bundesligi dugo nije bila ovako zanimljiva, čak šest klubova je u opasnosti i do poslednjeg kola još nema direktnog putnika u niži rang. Rasplet počinje u 15.30 i možete ga pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Za goli život u elitnom nemačkom društvu bore se velikani poput Hamburga i Štutgarta, u najtežoj situaciji je poslednjeplasirani Paderborn, a strepe još i Hanover, Frajburg i Herta.

Poslednja dva tima direktno se sele u Cvajtu, dok ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa 16. mesta ide u plej-of za opstanak protiv trećeplasiranog iz druge lige (Darmštat (56 bodova), Kajzerslautern (55) ili Karlsrue (55) od drugog do četvrtog mesta, jedino je Ingolštat ušao u Bundesligu kao prvoplasirani, čeka se još jedan siguran putnik).

Da je Bajern šampion odavno je poznato, mesta u Ligi šampiona obezbedili su Volfzburg, Borusija Menhengladbah i Bajer Leverkuzen, Borusija iz Dortmunda može u Ligu Evrope iako je imala sezonu za zaborav i dugo je tavorila na dnu gde potpuno vri uoči poslednjeg kola.

Prvi put u istoriji može da se dogodi da Hamburg, klub koji nikada nije bio u nižem rangu za 127 godina postojanja i nekadašnji je prvak Evrope, ispadne iz Bundeslige. HSV-u nisu pomogla ni tri pogotka preporođenog Gojka Kačara na poslednje tri utakmice i zajedno sa visokim vezistom strepi i Slobodan Rajković - dočekuju Šalke i samo pobeda im igra, kao i Štutgartu za koji nastupa Filip Kostić i koji gostuje "fenjerašu" Paderbornu.

Hanover će dočekati direktnog konkurenta Frajburg, a Herta gostuje bezbrižnom Hofenhajmu. Hamburg je pretposlednji sa 32 boda i ispod njega je samo Paderborn sa jednim manje i gotovo sigurno se vraća u Cvajtu posle samo jedne sezone. Štutgart je trenutno na plej-of mestu sa 33 boda, iznad su sa po 34 Hanover i Frajburg, dok je Herta u najboljoj poziciji sa 35.

Nema sumnje da nas čeka dramatičan rasplet, zato budite uz Blicsport.rs.

Bundesliga, 34. kolo:

Borusija Menhengladbah - Augzburg

Bajern - Majnc

Borusija Dortmund - Verder

Ajntraht - Bajer Leverkuzen

Hamburg - Šalke

Hanover - Frajburg

Hofenhajm - Herta

Keln - Volfzburg

Paderborn - Štutgart

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Pet golova za šest minuta, nemački velikan može da ispadne prvi put u istoriji

Izvor: Blic, 23.Maj.2015

Borba za opstanak u Bundesligi dugo nije bila ovako zanimljiva, čak šest klubova je u opasnosti i do poslednjeg kola još nema direktnog putnika u niži rang. Rasplet počinje u 15.30 i možete ga pratiti uživo uz Blicsport.rs...Za goli život u elitnom nemačkom društvu bore se velikani poput Hamburga...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.