Uživo, kraj prelaznog roka: Vešović u Hrvatskoj, Falkao u Junajtedu?

Izvor: Blic, 01.Sep.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, kraj prelaznog roka: Vešović u Hrvatskoj, Falkao u Junajtedu?

U Srbiji, Engleskoj, Francuskoj i Španiji će se nadati i strepeti do ponoći po našem, srednjeevropskom vremenu. U Nemačkoj i Portugalu do šest popodne, u Italiji do 23 sata. Poslednji je dan prelaznog roka, čuvena "ludnica na fudbalskoj pijaci". Danas nema okolišanja, danas se kupuje jer sutra neće biti dozvoljeno. Ko ima neku želju, baš sada mora da je ispuni, jer rivali iz sveta fudbala možda požele isto. Pratite sve te želje i njihove realizacije uživo uz Blicsport.rs. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Najavili smo vam tokom pre podneva, sad stiže i potvrda:

Mančester junajted je poslao Havijera "Ćićarita" Ernandeza u Real Madrid.

Dogovor je postignut o jednogodišnjoj pozajmici, s tim što će Real imati pravo preče kupovine narednog leta.

Bivši desni bek Crvene zvezde, Marko Vešović, karijeru nastavlja u hrvatskom prvenstvu.

Torino, čiji je Vešović sada član, saopštio je da je ovog igrača poslao na pozajmicu u Rijeku.

Arsenalu nedostaju dobri napadači. To znaju "i vrapci na grani", ali BBC javlja da će Arsenal ovog dana možda i prodati jednog od svojih talentovanih fudbalera kojima je zadatak da nastupaju u najofanzivnijem delu ekipe.

Kako javlja britanski javni servis, Benfika je ponudila deset miliona evra "tobdžijama" kako bi kupila reprezentativca Kostarike, Džoela Kembela, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Olimpijakosu.

Ceo dan se, širom sveta, priča o tome kako će Radamel Falkao potpisati za Mančester junajted, pisali smo vam i mi mnogo o tome od jutros, ali - na Old Traford bi trebalo da stigne (najmanje) još jedan igrač ovog, poslednjeg dana prelaznog roka.

U pitanju je 15-godišnja zvezda norveškog fudbala, ofanzivni vezni Stromsgoseta, Martin Odegard, koji igra - ovako:

Guli AFC je polu-profesionalni klub iz istoimenog mesta u Jorkširu i trenutno se nadmeće u osmoj ligi. Obično ne javljamo šta rade osmoligaši u Engleskoj, ali je povod prilično simpatičan.

U gradić Guli stigao je, ni manje ni više, nego Tom Kleverli, vezni igrač Mančester junajteda i engleske reprezentacije. Sasvim dovoljno da se javno oglasi menadžer tamošnjeg fudbalskog kluba, Kurtis Vudhaus, koji i predvodi ovog osmoligaša.

"Tom Kleverli je primećen u centru Gulija, kupuje kopačke. Mogu javno da potvrdim da nemam ama baš nikakve namere da ga angažujem", obelodanio je Vudhaus.

Kapiten Liverpula Stiven Džerard objavio je na Instagramu fotografiju na kojoj je zajedno sa doskorašnjim saigračem, a sada članom Barselone, Luisom Suarezom.

Urugvajac je iskoristio slobodan dan da poseti "crvene", koje je napustio ovog leta posle čuvenog skandala na Mundijalu (ujedanje Italijana Đorđa Kjelinija).

"Vratio se, doneo je poklone, na emotivan način se oprostio od nas. Imamo samo najbolje želje za ovog fenomenalnog igrača", naveo je "Stivi-Dži".

Fudbaler Bajerna Ćabi Alonso rekao je da mu je cilj ove sezone da sa minhenskim klubom osvoji Ligu šampiona, kako bi izjednačio rekord Klarensa Sedorfa po broju titula sa različitim timovima.

Korisnik Tvitera "craigtoshcfc" na vrlo duhovit način je opisao poslovanje i mogućnosti Mančester junajteda u novoj sezoni, a posle informacije da je gotovo izvesan dolazak Radamela Falkaa iz Monaka.

Pred vama je njegovo viđenje nove formacije ekipe sa "Old Traforda", a ako ćemo iskreno, sudeći po primarnim pozicijama navedenih igrača, kada bi igrali baš tamo gde vole da igraju - Junajted bi ovako izgledao na terenu.

Kao što smo (na)javili, doskorašnji fudbaler Mančester sitija Mika Ričards karijeru će nastaviti u Fjorentini.

Ričards je doputovao u Firencu gde bi u toku dana trebalo da prođe lekarske preglede i potpiše ugovor. Vest o transferu potvrdio je klub na zvaničnom Tviter profilu uz sliku bivšeg reprezentativca Engleske sa aerodroma u Toskani.

Ričards je za prvi tim Sitija debitovao 2005. godine i od tada je za "građane" digrao 245 utakmica i postigao devet golova. Prošle sezone zabeležio je samo 10 nastupa za aktuelnog prvaka Premijer lige.

Evropski mediji i dalje imaju različite informacije o tome kakav dogovor su sklopili čelnici Monaka i Mančester junajteda o, sada već skoro sasvim izvesnom, dolasku kolumbijskog napadača Radamela Falkaa na Old Traforda.

I dok Španci tvrde da je u pitanju sporazom o kupovini sjajnog špica, koji će potpisati na četiri godine, francuski "Ekip" javlja da će se ipak raditi o pozajmici. A ta pozajmica predviđa, navodi taj list, da će Junajted platiti deset miliona evra za jednu sezonu Falkaovih usluga, te da posle toga, sledećeg leta, može da ga otkupi za 55 miliona.

U ovom trenutku, u podne po srednjeevropskom vremenu, transfer zvanično nisu potvrdili ni Junajted ni Monako.

Meksički fudbalski internacionalac i član Mančester juinajteda Havijer Ernandez Čičarito igraće do kraja sezone na pozajmici u madridskom Realu, tvrdi današnja "Marka".

Čičarito, koji je prošao lekarske preglede u bolnici Sanitas La Moraleha, nosiće u Realu dres sa brojem devet.

Dogovor između Reala i Junajteda postignut je u nedelju, a ugovor Čičarita će po isteku pozajmice u junu moći da bude otkupljen.

Čičarito je od 2010. za Junajted igrao na 110 utakmica i postigao 53 gola.

Kako javlja "Gazeta delo sport", francusko krilo Žonatan Biabijani trebalo bi da tokom dana pređe iz Parme u Milan.

Sa druge strane, u Parmu bi, u sklopu ovog dogovora, iz Milana trebalo da krene štoper Kristijan Zakardo.

Kolumbijski fudbaler i dosadašnji igrač Monaka Radamel Falkao novi je napadač Mančester junajteda, tvrdi španski "As".

Kako navodi španski dnevnik, "operacija Falkao' završena je juče, a danas bi njegov prelazak u Junajted trebalo da bude ozvaničen.

Junajted će platiti 65 miliona evra za Falkaa koji će potpisati četvorogodišnji ugovor uz godišnju zaradu od devet miliona evra, tvrdi španski list.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Milivojević u Olimpijakosu, Vešović u Hrvatskoj, Falkao sleteo u Mančester!

Izvor: Blic, 01.Sep.2014

U Srbiji, Engleskoj, Francuskoj i Španiji će se nadati i strepeti do ponoći po našem, srednjeevropskom vremenu. U Nemačkoj i Portugalu do šest popodne, u Italiji do 23 sata. Poslednji je dan prelaznog roka, čuvena "ludnica na fudbalskoj pijaci". Danas nema okolišanja, danas se kupuje jer sutra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.