Užasno poluvreme i težak poraz Srbije B od Katara

Izvor: B92, 29.Sep.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užasno poluvreme i težak poraz Srbije B od Katara

Reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Superlige doživela je težak poraz u prijateljskom meču u Kataru.

Srbija je u Dohi odigrala užasno prvo poluvreme u kojem je primila tri gola, pa nije pomoglo ni bolje izdanje u nastavku – 3:0.

Selektor Slavoljub Muslin oformio je takozvanu B reprezentaciju u kojoj igraju igrači iz domaćeg prvenstva, što je trebalo da bude dodatna selekcija za najjaču ekipu.

Muslin je rekao da nije nerealno da neko od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovih fudbalera dobije priliku da nastupa za A selekciju, ali će svi u ekspediciji sigurno želeti da zaborave prvih 45 minuta.

’Orlovi’ su nešto bolje počeli, da bi sredinom tog dela igre usledio veliki pad, što su domaći maksimalno iskoristili. U 24. minutu Sorija je posle prodora saigrača po desnoj strani iz drugog puta savladao golmana Kljajića, da bi samo šest minuta kasnije isti igrač duplirao vođstvo, ovoga puta udarcem glavom.

Naši reprezentativci bili su potpuno izgubljeni, nisu mogli da kreiraju jedan dobar napad, da bi potpuni nokaut usledio u finišu poluvremena. Napadač Katara je pobegao odbrani, izašao 1 na 1 sa čuvarem mreže i rutinski ga savladao.

Muslin je na početku drugog poluvremena napravio šest izmena, što mu je donelo mnogo bolju i bržu igru. Prvu veliku šansu propustio je Ćirković kada je bio neodlučan ispred protivničkog golmana, a u 58. minutu najbolju priliku nije realizova Urošević. Nakon centaršuta Poletanovića iz prekida bio je najviši u skoku, ali nije imao sreće.

Igrači u crvenim dresovima nastavili su da pritiskaju, ali pravih prilika nije bilo – povremeno su sa distance šuteve oprobavali Poletanović i Plavšić, pa je na kraju ostalo velikih 3:0 za Katar.

Utakmica u Dohi kasnila je 15 minuta, a na zahtev domaćina, zatvorenog je tipa i igra se bez prisustva novinara. Srpski tim je bolje krenuo – u sedmom minutu Ristić je šutirao sa distance, ali je njegov udarac izblokiran.

Zanimljivo, domaći trener je već u 14. minutu napravio prvu izmenu, pošto je umesto El Sajeda u igru ušao Hatem.

Domaćin se oslobio posle prvih desetak minuta – prvo je Stanković zaradio žuti karton zbog starta nad Migelom, potom je usledio prvi šut Hasana u 21. minutu, da bi tri minuta kasnije Katar došao do vođstva.

Posle napada sa desne strane i dobrog centaršuta, Sebastian Sorija je iz drugog pokušaja savladao našeg Kljajića – 1:0.

Iako je selektor Muslin izjavio da Katar nije „nešto jak“ rival, izabranicima Horhea Fosatija bilo je potrebno pola sata da stignu do zalihe od dva gola. Ponovo je strelac bio Sorija, a ovoga puta po desnom boku je prošao Tabata i idealno centrirao saigraču koji mrežu Srbije trese glavom – 2:0.

Nisu uspevali ’Orlovi’ da se povežu, a koliko su loše igrali govori podatak da je na zvaničnom ’Tviter’ profilu FSS izdvojen detalj kada je Ristić centrirao, a lopta posle odbitka završila u rukama katarskog golmana.

Užasno prvo poluvreme nije moglo da se završi na lošiji način – u 43. minutu Katar je stigao do prednosti od tri gola. Het-trik za samo dvadesetak minuta postigao je Sorija, koji je sada istrčao sam ispred čuvara mreže Srbije i rutinski ga savladao za 3:0.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a na startu drugog poluvremena Muslin je napravio šestostruku izmenu – Ćirković je ušao umesto Petkovića, Kovačević umesto Milenkovića, Gobeljić umesto Ožegovića, Stanojević umesto Ristića, Plavšić umesto Mladenovića i Urošević umesto Miletića.

U petom minutu nastavka Srbija je konačno imala pravu priliku. Rezervista Ćirković je izašao sam ispred golmana Katara, ali ga je u poslednjem trenutku omeo jedan od protivničkih defanzivaca.

Nastavili su ’Orlovi’ da napadaju – nakon centaršuta Poletanovića iz prekida odbrana domaćih je reagovala, da bi u 58. minutu stigli do najbolje šanse na utakmici. Jaser je oborio Gobeljića i zaradio žuti karton, posle čega je Poletanović ponovo ubacio loptu u kazneni prostor. Najviši u skoku bio je Urošević, ali je bio zamalo neprecizan.

Argentinski trener učinio je sredinom drugog poluvremena ono što je srpski na startu, napravio je četvorostruku izmenu. U igru su ušli Afif, Alavi, Ahmed i Mohamed, a izašli Sorija, Al Haidus, Luiz i Hasan.

Nastavio se pritisak Srbije u drugom poluvremenu – ponovo je Poletanović bio neprecizan sa distance, da bi desetak minuta kasnije i Katar dobio prvu javnu opomenu. Nalet rivala morao je da zaustavi Kasola zbog nekoliko grubih faulova.

Ređali su se napadi ’Orlova’, ali nije bilo pravih prilika. Udarac sa distance oprobao je rezervista Srđan Plavšić u 86. minutu, bez opasnosti po golmana Katara. To je bio poslednji pokušaj Srbije B koja je u Dohi doživela težak poraz.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katar lako izašao na kraj sa superligašima

Izvor: Mondo, 29.Sep.2016

Ubedljiv poraz srpske reprezentacije sastavljene od igrača iz domaćeg prvenstva...Foto: FSS..Tek jedan zajednički trening i to odrađen pravo iz aviona, premalo je za bilo kakvo uigravanje. Svakako ne za ozbiljno izdanje na terenu, a to je potvrdio i poraz reprezentacije Srbije sastavljene od igrača...

Nastavak na Mondo...

Potop Srbije u vreloj Dohi!

Izvor: RTS, 29.Sep.2016

Nije dobro počelo – očajno se završilo! Selekcija Srbije – koju od njenog sazivanja prate polemike (upotrebićemo eufemizam) u vezi sa opravdanošću odabira igrača, pa onda neodazivanje četvorice fudbalera (pa onda reakcija i kontrareakcija na to neodazivanje..) – poražena je u Dohi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.