Uživo: Petarda Rome, šestica Porta, Čelsi - Šalke 1:1, Bajern - Siti 0:0!

Izvor: Blic, 17.Sep.2014, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Petarda" Rome, šestica Porta, Čelsi - Šalke 1:1, Bajern - Siti 0:0!

Drugi deo prvog kola Lige šampiona na programu je od 20.45, a derbi se igra u Minhenu, gde se sastaju Bajern i Mančester siti. Barselona dočekuje APOEL, Čelsi Šalke, Roma moskovski CSKA, dok će Maribor ugostiti lisabonski Sporting, a sve mečeve u grupama E, F, G, i H možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Grupa E:

Bajern - Mančester siti 0:0

Roma - CSKA Moskva 5:0 (4:0)

(Iturbe 6, Žervinjo 10,31, Maikon 20, Ignaševič 50 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a.g.)

Grupa F:

Ajaks - PSŽ 1:1 (0:1)

(Šone 74 - Kavani 14)

Barselona - APOEL 1:0 (1:0)

(Pike 28)

Grupa G:

Čelsi - Šalke 1:1 (1:0)

(Fabregas 11 - Huntelar 62)

Maribor - Sporting 0:0

Grupa H:

Atletik Bilbao - Šahtjor Donjeck 0:0

Porto - BATE Borisov 6:0 (3:0)

(Braimi 6,32,57, Martinez 37, Adrijan 61, Abubakar 76)

Fudbaleri Porta nemaju nameru da stanu, već su rešili da nanesu katastrofu BATE-u, a do 6:0 došli su kada je Teljo dobro prošao po desnoj strani i našao Abubakara koji je sjajno pogodio donji levi ugao.

Ajaks je došao do izjednačenja protiv PSŽ-a, a za radost na tribinama u Amsterdamu pobrinuo se Lase Šone golom iz slobodnjaka, za koji krivicu snosi i golman Sirigu, pošto je lopta išla u njegov ugao, a imao ju je i na ruci - 1:1.

Čelsi se propisno ispromašio na svom Stamfordu, Didije Drogba je propustio odličnu šansu da udvostruči prednost šutirajući pored stative, a kazna je stigla u 62. minutu.

Fabregas je izgubio loptu i sevnula je kontra Šalkea koju je poveo Draksler, pronašao je Klas-Jana Huntelara koji je sa leve strane ušao u kazneni prostor i udarcem u bliži ugao matirao Kurtou za 1:1.

Na isteku sat vremena igre Porto je oštećen za čist penal, ali je posle kornera lopta srećno došla do Adrijana koji je iskosa sa leve strane zatresao mrežu beloruskog tima za 5:0.

Dva minuta ranije trostruki strelac Braimi je napustio igru, a ušao je bivši vezista Crvene zvezde Evandro.

Derbi susret u Minhenu završen je za Samira Nasrija, a trener Sitija Manuel Pelegrini veruje da bi Džejms Milner mogao nešto da promeni u igri "građana" na gostovanju Bajernu.

Ni na Dragau ništa novo, što se tiče dominacije, ali jeste novo što je Porto stigao do 4:0 i to kako - Braimi je iznudio slobodan udarac i onda sa 20 metara iz slobodnjaka poslao loptu preko živog zida u levi ugao za svoj treći pogodak.

Naš reprezentativac Zoran Tošić utopio se u sivilo moskovskog tima, bio je nevidljiv na Olimpiku i svakako će što pre želeti da zaboravi dolazak u Rimu, a u 53. minutu zamenio ga je Efremov.

Gde je Roma stala u prvom poluvremenu, nastavila je odmah na početku drugog i vodi sa 5:0 od 50. minuta, pošto je centaršut Torosidisa sa leve strane Ignaševič glavom sproveo u sopstvenu mrežu.

Roma je prvi italijanski klub u istoriji koji je uspeo da povede sa 4:0 posle samo 31 minuta na meču Lige šampiona.

Derbi u Minhenu nije baš ispunio očekivanja, Bajern je bio opasniji, ali je Siti imao raspoloženog Harta pred golom, pa su mreže mirovale.

Najbolji utisak definitivno ostavili su fudbaleri Rome i Porta, koji su gotovo već rešili pitanje pobednika, jer "vučica" vodi sa 4:0 protiv CSKA na svom terenu, dok je portugalski tim dao gol manje BATE-u.

Do minimalne prednosti došla je Barselona protiv APOEL-a na Nou Kampu, kao i PSŽ na gostovanju Ajaksu, a i Čelsi vodi sa 1:0 protiv Šalkea.

Porto se očito namerio da stigne Romu po broju golova, pošto je poveo sa 3:0 protiv BATE-a, a strelac ovog pogotka bio je Džekson Martinez udarcem glavom na centaršut Danila sa desne strane.

Porto je uspeo da udvostruči prednost zahvaljujući neverovatnom Jasinu Braimiju koji je sve sam uradio, pretrčao kompletnu odbranu BATE-a od centra i lako zatresao mrežu Černika.

Rapsodija Rome u pola sata, tako je najlakše opisati duel protiv CSKA na Olimpiku, jer "vučica" ima 4:0.

U 31. minutu je Toti odlično asistirao Žervinju koji je na desnoj strani čuvara "zalomio" i bacio na travu, a onda pogodio suprotan ugao za veliko slavlje na tribinama!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.