Uživo: Orlovi napravili seriju 6:0 na startu, Srbija - Francuska 13:16

Izvor: Blic, 10.Avg.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Orlovi" napravili seriju 6:0 na startu, Srbija - Francuska 13:16

Košarkaši Srbije za kraj turnira u Pou igraju protiv domaće reprezentacije Francuske, a taj meč možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

"Orlovi" su posle poraza od Grčke (64:66) savladali selekciju Hrvatske posle prave drame i produžetka sa 84:83, trojkom Bogdana Bogdanovića u samom finišu.

U poslednjem kolu Hrvatska je pobedila Grčku sa 68:66, pa bi se puleni Aleksandra Đorđevića u slučaju trijumfa izjednačili sa evropskim prvacima Francuzima, sa učinkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2-1.

Prva četvrtina: Odličan početak "orlova", Francuzi se vratili

Naš selektor Aleksandar Đorđević opredelio se za petorku: Marković, Kalinić, Micov, Mitrović, Raduljica, dok za Francuze od početka igraju Ertel, Batum, Želabal, Pjetrus, Mahinmi.

"Orlovi" su sjajno otvorili meč serijom 6:0. Odličan je bio Raduljica koji je dobio duel sa Mahinmijem i postigao uvodne poene, a zatim mu je i ukrao loptu, i omogućio Mitroviću da lepom fintom udvostruči prednost, da bi Micov drugom timskom krađom otvorio kontru koju je i rešio.

Mahinmi i Ertel su pomerili Francuze sa nule, a onad je Micov pogodio trojku, dok je Mahinmi pošto je smanjio na 9:6 ustupio mesto na parketu Lovernju, jer ga je Raduljica potpuno izbacio iz igre, pa su njih dvojica počela da vode "rat".

Srpski centar je ubacio i šesti poen na asistenciju Markovića, a doskorašnji kapiten Partizana je zakucavanjem i trojkom smanjio na 13:11.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.