Uživo: Evroligaški tajac u Areni, Zvezda - Neptunas 8:2

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Evroligaški tajac u Areni, Zvezda - Neptunas 8:2

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 19 sati u beogradskoj Areni igraju protiv Neptunasa meč 7. kola Evrolige, a zbivanja sa tog duela možete da pratite uz blog uživo Blicsporta.

Dominira Boban Marjanović od samog početka utakmice, pored četiri poena, koliko je postigao i kapiten domaćih Luka Mitrović, Zvezdin centar je bez premca u borbi za loptu pod koševima, a imao je i jednu asistenciju preko sopstvenog ramena, pa i ne čudi što je glavni junak serije kojom su crveno-belistigli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do 8:2.

Prvi napadi, na obe strane terena, protekli su u "izolaciji", odnosno izgradnji pozicije za igru "1-na-1". Uvodni strelac bio je Marjanović, a uzvratio je Gailus, takođe iz reketa.

Posle himne Evrolige i minuta tišine za ubijenog Marka Ivkovića, koji je ubijen u Istanbulu pred prethodni evroligaški nastup crveno-belih, počela je utakmica u Areni.

Za Zvezdu će meč početi petorka u sastavu Markus Vilijams, Branko Lazić, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović i Boban Marjanović, a naspram njih su se našli Šakul, Gailius, Sinica, Galdikas i Zavackas.

Prednost velikih dvorana, sa velikim brojem ulaza, je što protok publike može prilično brzo da se obavi. Tako je sada, 10-ak minuta pred početak meča, oko 10.000 navijača u Areni, gde u 19 sati počinje meč 7. kola Evrolige između Crvene zvezde Telekom i Neptunasa.

Na tribine polako pristiže još navijača, trenutno ih je oko 5.000 u beogradskoj Areni.

U grupi A sastaju se Real i Uniks (20.45), u grupi B se igraju dva meča, Makabi - CSKA (20.05) i ALBA - Unikaha (20.15), a u grupi C će se nadmetati Fenerbahče - Turov (19.15).

U Zvezdinoj, grupi D, od 20.45 ovog četvrtka igraju Laboral Kuća i Olimpijakos, a u petak od 21 sat Valensija i Galatasaraj.

Ostalo je nešto više od pola sata do početka utakmice, a svega je oko 3.000 ljudi u Areni u ovom trenutku

Košarkaši Neptunasa su pred svojom publikom, u svom evroligaškom debiju, odigranom u drugom kolu ovosezonskog izdanja elitnog nadmetanja, pobedili Zvezdu sa 83:81.

Kako postoji mogućnost da oba tima završe prvu fazu takmičenja sa istim bodovnim učinkom, kao što sada i imaju po 3-3 u odnosu pobeda i poraza, možda bude važna i koš-razlika u međusobnim duelima, pa bi zato Beograđanima pored same pobede, bilo od koristi i da trijumfuju sa većom razlikom nego što su izgubili u Litvaniji.

Četiri najbolja tima iz svake grupe ide u Top 16 fazu Evrolige, a uoči ovog meča situacija u grupi D je sledeća:

Olimpijakos 6-0

Crvena zvezda Telekom3-3

Galatasaraj 3-3

Neptunas 3-3

---

Laboral Kuća 2-4

Valensija 1-5

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.