Uzbekistanci stoje ispred spskih rvača

Izvor: Mondo, 13.Avg.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbekistanci "stoje" ispred spskih rvača

Kristija Fris dobio izuzetno teškog rivala u prvom kolu, Viktor Nemeš ima dobrog, ali lakšeg protivnika.

Srpski rvači grčko-rimskim stilom debitovaće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru u nedelju.

Na strunjače će izaći Kristijan Fris u kategoriji do 59 kilograma i Viktor Nemeš u kategoriji do 75 kilograma. Žreb za takmičenje obavljen je u subotu, a on po srpske takmičare i nije najpovoljniji. Obojica će snage odmeriti sa reprezentativcima Uzbekistana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Fris, bronzani sa svetskog i evropskog prvenstva 2007, radiće meč sa trostrukim prvakom Azije i bronzanim sa šampionata planete 2013. i 2015. - Elmuratom Tasmuradovim. Uzbekistanac je sedam godina mlađi od rvača iz Sente.

Dvojici rvača putevi su se ukrstili i na poslednjem Svetskom prvenstvu prošle godine u Las Vegasu, ali do borbe, ipak, nije došlo. Fris je poražen u drugom kolu od Bugarina Ive Angelova (6:0), koji je u sledećoj rundi eliminisao Tasmuradova.

Nemeš je na pomenutom planetarnom šampionatu, takođe, ispao u drugom kolu, dok njegov protivnik nije učestvovao.

Osvajač bronze iz Las Vegasa u kategoriji do 66 kilograma, Davor Štefanek, nastupa 16. avgusta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.