Uspešna generalka Voše pred Ružemberok

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2017, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna generalka Voše pred Ružemberok

Vojvodina u generalki pred Ružemberok savladala je reprezentaciju Novog Sada 2:1 (2:0).

Reprezentacija Novog Sada pokazala se kao dobar i adekvatan rival Vojvodini na generalnoj probi pred početak nove sezone. Crveno-beli jesu pobedili, pre svega zahvaljujući boljoj igri u prvih 45 minuta, ali je gradska selekcija u nastavku imala više od igre i bila veoma neugodan protivnik.

Gledaocima na stadionu Karađorđe predstavili su se mnogi fudbaleri ovog leta i pristigli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Novi Sad, među kojima su bili Brazilac Alveš, Stefan Mihajlović, Milan Bubalo i Frensis iz Gane.

U prvih 45 minuta viđena je dosta borbena igra u kojoj je superligaš imao više povoljnih prilika. Iako trener Batak nije mogao da računa na lakše povređene Lakićevića i Antića, kao ni na Jovančića, momci u crveno-belim dresovima atakovali su ka golu Marka Kordića. U dva vezana napada u 3. i 4. minutu odlično su šutirali Vukasović i Malbašić ali je oba puta Kordić sjajno intervenisao. Na drugoj strani je u 6. minutu udracem glavom uzvratio Lazar Zličić ali je njegov pokušaj bio blokiran. U 17. minutu je zapretio i Kristijan Živković, međutim golman Rockov bio je na pravom mestu.

U 30. minutu napokon se zatresla mreža iza leđa golmana Kordića. Mladi Aleksandar Mesarović sjajno je spojio sa golom Nikolu Trujića, a ovaj je bez problema smestio loptu u mrežu selekcije grada.

U 40. minutu videli smo izvanredan udarac Yozefa Bempaha sa oko 25 metara ali je stativa bila saveznik ekipe Vojvodine. Međutim, na drugoj strani Trujić je u 43. minutu napravio odličan prodor i u srcu šesnaesterca uposlio Filipa Malbašića koji je postigao drugi gol.

U nastavku susreta priliku je dobio u Reprezentaciji Novog Sada Stefan Mihajlović i već u 53. minutu pokazao da može da bude pravo pojačanje za crveno-bele. Naime, Ćuković je centrirao pred gol Rockova, a Mihajlović se odlično izborio za poziciju i glavom sproveo loptu u mrežu.

Nisu igrači gradske selekcije posustajali, pa su šanse propuštali Zličić i Živković, a u 72. minutu ponovo je Benpah izvanredno šutirao, ali je ovoga puta prečka spasila golmana Voše Emila Rockova. Nedugo zatim Bempah je zamenjen, uz prave ovacije sa tribina. Utisak je da je Vojvodina pokazala određene vrednosti u igri, ali je sigurno za trenera Bataka mogu da zabrinu uočene slabosti.

Srećom, do prve utakmice sa Ružomberokom u prvom kolu kvalifikacije za Ligu Evrope ima još nedelju dana, samim tim i dovoljno vremena da se te mane otklone.

Pobeda Ružemberoka

Slovački Ružemberok, s kojim se Vojvodina sastaje na premijeri ovogodišnjih kvalifikacija za Ligu Evrope, igrao je prijateljski meč sa češkom ekipom Trinec i pobedio sa 1:0. Jedini gol postigao je Gerec u 79. minutu. Slovaci su nastupili u sledećem sastavu:

Macik, P. Maslo, D. Kružliak, J. Maslo, Kupec, Takač, Koćan, Sapara, Daniel, Lačnu, Kunca . U igru su ušli i Krajčirik , Kmet, Gerec, J. Kudlička, Čurma, Menić i Dubek.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.