Uhapšen pripadnik ID osumnjičen za napad u Ankari

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen pripadnik ID osumnjičen za napad u Ankari

Turske vlasti su uhapsile jednog ekstremistu Islamske države osumnjičenog za umešanost u dvostruki samoubilački bombaški napad u oktobru na skupu u Ankari, u kojem su ubijene 103 osobe, prenela je danas turska agencija Anadolija.

Anadolija navodi da je muškarac u sredu uhapšen u turskom gradu Gazijantep, u blizini granice sa Sirijom, dodajući da je optužen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za članstvo u terorističkoj organizaciji.

On je peta osumnjičena osoba privedena u istrazi napada, najsmrtonosnijeg u poslednjih nekoliko godina u Turskoj.

Anadolija dodaje da je osumnjičeni muškarac optužen za pribavljanje i prenošenje eksploziva koje je korišćeno u napadu, što je on odbacio tokom saslušanja.

U druga dva samoubilačka bombaška napada Islamske države ove godine u Istanbulu poginulo je 16 osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Turska, uhapšen ekstremista ID osumnjičen za napad 2015.

Izvor: RTS, 07.Apr.2016

. Turske vlasti uhapsile su pripadnika Islamske države koji je osumnjičen da je umešan u dvostruki samoubilački bombaški napad na mirnom skupu u Ankari u oktobru prošle godine, kada su ubijene 103 osobe, prenosi AP pozivajući se na tursku državnu agenciju "Anadolija".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.