Uginuo redak severni beli nosorog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginuo redak severni beli nosorog

Jedan od poslednjih pet severnih belih nosoroga preostalih na svetu je uginuo, saopštio je češki zoološki vrt "Dvur Kralove". Ženka nosoroga Nabire rođena je u tom safari zoološkom vrtu 15. novembra 1983. godine, što je redak slučaj da se ova vrsta rodi van prirodnog okruženja. ;

Direktor vrta rekao je da je teško opisati ovaj gubitak i da je smrt Nabire dovela još jednu ugroženu životinjsku vrstu blizu izumiranja. Na svetu sada žive samo još četiri severna bela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nosoroga, jedan u zoološkom vrtu u San Dijegu i tri u Keniji, u rezervatu Ol Pejeta.

Češki zoološki vrt je 2009. premestio četiri nosoroga u Keniju u nadi da će im prirodno okruženje pomoći da se razmnožavaju, ali plan nije uspeo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.