Udovičić, Vučić, Mali i Gojković čestitali Velji: Vi ste idol nacije

Izvor: Blic, 20.Avg.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić, Vučić, Mali i Gojković čestitali Velji: Vi ste idol nacije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je plivaču Velimiru Stjepanoviću osvajanje zlatne medalje na 200 metara slobodno na prvenstvu Evrope u Berlinu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je plivaču Velimiru Stjepanoviću osvajanje zlatne medalje na 200 metara slobodno na prvenstvu Evrope u Berlinu.

"„Dve medalje u dve discipline dokaz su nespornog talenta našeg mladog plivača. Velimir svojim veličanstvenim pobedama zasluženo postaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << idol nacije. On se i ovim rezultatom po drugi put ove sezone pridružio sportistima koji pružaju odličan primer mlađim generacijama da trud, požrtvovanost i vera u sebe donose sjajne rezultate"“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Stjepanović je u Berlinu trijumfovao u vremenu novog nacionalnog rekorda (1:45,78) i stigao do druge titule šampiona Evrope nakon što je u ponedeljak slavio na 400 metara slobodno.

"„Fantastičnim uspehom i osvajanjem druge zlatne medalje zadivili ste Srbiju, celu Evropu i svet. Hvala Vam za sve što ste učinili za našu zemlju. Ponosni smo što imamo takvog sportistu i čoveka kao što ste Vi", istakao je premijer Srbije Aleksandar Vučić u čestitki.

Stjepanović je usred Nemačke nadmašio evropskog i svetskog rekordera Pola Bidermana, u dramatičnom finišu za dve stotinke.

"Na Evropskom prvenstvu obradovali ste nas medaljama u dve plivačke discipline. Današnjim vrhunskim rezultatom i na 200 metara potvrdili ste dominaciju naše države na ovom takmičenju. Čestitam na ostvarenim uspesima i želim Vam još mnogo odličja u budućnosti", navodi se u čestitki gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Velja je rođen i živi u Dubaiju, ali je odlučio da pliva za Srbiju.

"Čestitam vam na ovom ogromnom uspehu koji ste ostvarili na evropskom prvenstvu. Posebno je zadovoljstvo što vam po drugi put mogu čestitati na još jednoj medalji u samo nekoliko dana. Dokazali ste da Srbija ima sjajne sportiste na koje je ponosna", navedeno je u čestitki predsednice parlamenta Maje Gojković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić, Udovičić i drugi čestitali Stjepanoviću

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2014

Srpski premijer Aleksandar Vučić, resorni ministar Vanja Udovičić i drugi funkcioneri čestitali su plivaču Velimiru Stjepanoviću osvajanje nove zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Berlinu...Zlatni srpski plivač još jednim odličjem obradovao naciju.. .."Fantastičnim uspehom i osvajanjem...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.