Udovičić: Neću odustati

Izvor: Akter, 03.Jun.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Neću odustati

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić saopštio je večeras da ga je Antikrupcijski tim koji je osnovao obavestio pre dva dana da je interna istraga pri kraju i da je do sada pronađeno "mnogo upitnih konkursa za dodelu sredstava pojedinim organizacijama, nenormalnih troškova i drugih primera nenamenskog trošenja budžetskog novca"

Te pojedine organizacije koje troše desetine hiljada evra na taksi usluge i kilograme roštilja, koji se navodno jedu u 10 ujutru, narušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << imidž drugih organizacija koje rade jako

kvalitetno i odgovorno i sa malim sredstvima postižu velike rezultate, istakao je Udovičić.

Zbog njih neću odustati od ove borbe dok sam ministar i građanin ove zemlje, poručio je on.

Prema njegovim navodima, postoje sumnje da su u tome aktivno učestvovali i odgovorni ljudi u Ministarstvu.

"Taj tim se toliko osilio u poslednje vreme da su njihove aktivnosti prešle granice zemlje", dodao je on i najavio da će, nakon završene istrage, o rezultatima obavestiti nadležno tužilaštvo i javnost.

Udovičić u saopštenju ističe da je, od kako je stupio na mesto ministra dobijao razne informacije o malverzacijama i "burazerskoj" ekonomiji koja se dešava u Ministarstvu i odmah oformio Antikorupcijski tim da ispita sve te pojave.

"Kako je interna istraga napredovala, tako su meni stizale poruke da spustim loptu i odustanem od takvih stvari", naveo je on.

U svom životu radio sam sve sa 100 odsto snage, ispravno i nikada ne bih pristao da radim drugačije. Bez obzira na najavljene napade i pretnje, koje su eskalirale u prethodnih

nekoliko dana, rešen sam da ovu stvar isteram do kraja, saopštio je Vanja Udovičić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.