Ubedljiva pobeda Srbije nad Slovenijom, naredni rival Letonija

Izvor: RTS, 19.Jun.2017, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubedljiva pobeda Srbije nad Slovenijom, naredni rival Letonija

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju, rezultatom 88:69 u meču trećeg kola Grupe C Evropskog prvenstva. Ovom pobedom, srpske košarkašice su obezbedile plasman u narednu rundu turnira, gde će se u borbi za četvrtfinale boriti protiv Letonije.

Slovenke su bolje otvorile meč i posle prve deonice imale >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prednost od devet poena – 30:21. Igrale su bolju odbranu, a srpske košarkašice se nisu snalazile u napadu.
Ipak, druga deonica je pokazala potpuno drugačiju sliku. Srbija je zaigrala daleko agresivnije i angažovanije u odbrani, što je ekipi Stevana Karadžića donelo preokret i vođstvo na poluvremenu – 44:41.
Srpske košarkašice nisu dopustile Sloveniji u trećoj deonici da se približi, ili eventualno preokrene rezultat, da bi u poslednjoj četvrtini potpuno "slomile" rivala u poslednjim minutima i na kraju osigurale veoma važnu i ubedljivu pobedu – 88:69.

Najefikasnija Sonja Petrović je ubacila 23 poena, dok su po 11 dodale Maja Škorić, Nevena Jovanović i Jelena Milovanović.
U ekipi Slovenije, Teja Oblak je postigla 22 poena.
Reprezentaciji Srbije je bila potrebna pobeda od najmanje šest poena razlike.
Srbija će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Letonije, pošto je u drugom meču Grupe C Francuska savladala Grčku sa 70:63, pa su izabranice Stevana Karadžića zauzele drugo mesto u grupi.
Ovako je protekao meč: 17.00 – Kraj meča, ubedljiva pobeda Srbije – 88:69.
16.30 – Pred početak poslednje deonice, rezultat je 62:58 za Srbiju.
16.10 – Počelo je drugo poluvreme.

15.50 – Potpuno obrnuta situacija u drugoj četvrtini. Agresivna odbrana srpskih košarkašica potpuno je neutralisala igru Slovenki. Na poluvreme, Srbija ide sa prednošću – 44:41.
15.25 – Bolje su se snašle Slovenke u prvoj četvrtini. Vode rezultatom 30:21. Srpske košarkašice imaju previše problema u napadu, ali je raspoložena Nevena Jovanović, koja je ubacila devet poena.
15.00 – Počeo je meč u Pragu.

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarka (ž) - EP: Srbija - Slovenija

Izvor: RTS, 19.Jun.2017

. Samo za gledaoce iz Srbije. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Slovenije meč trećeg kola Grupe C Evropskog prvenstva, koje se održava u Češkoj.

Nastavak na RTS...

Lalatović "orlićima": Kada igraju protiv Srbije kao da igraju protiv neprijatelja

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jun.2017

Mlada reprezentacija Srbije igra sutra, utorak 20.jun (18,00) drugi meč u Grupi B Evropskog prvenstva u Poljskoj protiv selekcije BJR Makedonije. Posle poraza u susretu sa Portugalom i pomešanih emocija posle tog duela ("orlići" dominirali i propustili nekoliko veoma dobrih prilika), izabranici selektora...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.