KRAJ: Portugalija u četvrtfinalu! Svi slave - Kvarežmu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ: Portugalija u četvrtfinalu! Svi slave - Kvarežmu (VIDEO)

Pratite dešavanja sa Eura na sajtu MOZZART Sport

(UŽIVO KLAĐENJE)

KRAJ! Hrvatska - Portugalija 0:1

121. minut: Jaooo. Kakva šansa za Hrvate. Opet Vida. I opet ništa.

119. minut: Poslednja izmena Čačića. Andrej Kramarić umesto Ćorluke.

117. minut: GOOOOOOL! Vodi Portugal! Strelac je Kvarežma!

116. minut: Stativa! Ivan Perišić je glavom tukao i uzdrmao konstrukciju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gola. Neverovatan maler za napadača Intera.

116. minut: Još jedna prilika za Hrvate. Perišić je prošao, pa centriroa, ali nikog nije bilo ne petercu.

113. minut: Kakva šansa sa Hrvatsku! Opet Domagoj Vida. I opet glavom. I opet van okvira gola.

110. minut: Druga izmena kod Hrvata. Izašao je Rakitić, a na terenu Marko Pjaca.

108. minut: Poslednja izmena u Portugaliji. Umesto Andrea Silva ulazi Danilo.

POČEO JE DRUGI PRODUŽETAK: Što se nas tiče, bilo bi bolje da odmah pucaju penale, ali pravila su takva da mora da prođe i ovih 15 minuta. Po svemu sudeći - mučnih.

Što se tiče kvota za UŽIVO KLAĐENJE, kec je sad 5,50, iks 1,25, a dvojka 5,50.

ZAVRŠEN JE PRVI PRODUŽETAK U LANSU: Hrvatska - Portugal 0:0

105. minut: Luka Modrić je lepo uposlio Ivana Perišića, no udarac hrvatskog napadača nije bio dovoljno dobar

100. minut: Oprobao se Marcelo Brozović sa 25 metara. Ni okvir gola nije pogodio.

96. minut: Iznenada, velika prilika za Nikolu Kalinića. Dobio je loptu pred kaznenim prostorom, ali kao da ga je to iznenadilo, pa je loše šutirao.

94. minut: Da ne ispadne samo da kritikujemo Ronalda. Ni Hrvati nisu šutnuli na gol za 90 minuta.

Počeo je prvi produžetak u Lansu.

Zvaničan podatak: Kristijano Ronaldo za 93 minuta nije uputio udarac u okvir gola. Poražavajuće za jednog od najboljih igrača sveta.

Nisu se, doduše, ni Hrvati proslavili. Jesu imali dve, tri šanse, ali gol nisu dali.

Što se tiče kvota za UŽIVO KLAĐENJE, kec je sad 4,35, iks 1,45, a dvojka 4,30. Na koga se kladite?

KRAJ UTAKMICE U LANSU: Hrvatska - Portugalija 0:0. Igraće se produžeci.

90. minut: Četvrti sudija je pokazao da će se igrati tri minuta nadoknade vremena.

88. minut: Menja i Ante Čačić. Povukao je sa terena Marija Mandžukića, a ubacio Nikolu Kalinića, strelca izjednačujućeg gola protiv Španije.

87. minut: Evo i Rikarda Kvarežme, ušao je umesto Žoao Marija.

85. minut: Još samo pet minuta u kraj. Tačnije, produžeci. A ko misli da će sve biti rešeno u regularnom vremenu ima priliku da pokuša u UŽIVO KLAĐENJU. Kvote na keca i dvojku su jednake - 9,75. Iks je svega 1,12.

78. minut: Prvi žuti karton. Opomenut je Vilijam Karvaljo.

75. minut: Ubedljivo najdosadnija utakmica na EP. Ne pamtimo dosadniju ni na nekom od prethodnih šampionata. Sve se više čini da će biti produžeci. A možda i penali.

BET INFO: Pre početka utakmice kvote na konačan ishod bile su sledeće: 1 (2,85), X (3,00), 2 (2,95). A sad u KLAĐENJU UŽIVO izgledaju ovako: 1 (4,30), X (1,55), 2 (4,60). Pogledajte sve kvote na KLAĐENJE UŽIVO.

62. minut: Najbolja šansa na utakmici! Imali su je Hrvati. Dario Srna je ubacio sa desne strane iz slobodnog udarca, a Domagoj Vida sa peterca, glavom, tukao pored gola.

60. minut: Tek da konstatujemo - Kristijano Ronaldo se ne vidi na terenu. Doduše, ni saigrači se nisu pretrli u nameri da mu daju upotrebljivu loptu.

57. minut: Budi se Portugal. Kombinovali su Renato Sančes i Žoao Mario, pa je onda rezervista Portugalaca opalio sa 16 metara, ali bez bojazni po Subašića.

53. minut: Opet Brozović! Hrvati su iz kornera lako izigrali odbranu Portugalaca, Rakitić je dodao do Brozovića, ali je njegov udarac bio neprecizan.

52. minut: Evo uzbuđenja. Marcelo Brozović je imao dobru priliku posle prodora Strinića i centaršuta sa levog boka. A sad će imati i korner.

50. minut: Prvi je za izmenom posegao Fernando Santoš. Umesto Andrea Gomesa na teren je poslao mladog Renata Sančesa, novog fudbalera Bajerna.

POČELO JE DRUGO POLUVREME U LANSU: Nema izmena.

Kad je u pitanju KLAĐENJE UŽIVO, kvote po pitanju konačnog ishoda (računa se 90 minuita) su sad ovakve: 1 (3,45), X (2,00), 2 (3,45). Sve kvote Kladionice MOZZART na KLAĐENJE UŽIVO možete pogledati OVDE.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Hrvatska - Portugalija 0:0. Užasna utakmica. Verovatno jedna od najlošijih u dosadašnjem toku EP. Videli smo po jednu šansu na obe strane (Pepe i Perišić), ali mnogo više bezličnog fudbala, bez pravih akcija, bez hrabrosti da se napadne protivnik. Nadamo se da će i jedni i drugi biti otresitiji u nastavku. Predahnite, verujemo da ste se umorili gledajući ovo...

40. minut: Ništa bitno se ne dešava...

37. minut: Domagoj Vida je pokušao glavom, Neprecizno. No, računaće se kao šut van okvira gola.

32. minut: Polako se zahuktava u Lansu. Po jedna šansa na obe strane. Ako verujete da će biti gola do kraja prvog poluvremena, kvota na tu igru je 3,45 u ovom trenutku. Da neće biti nijednog pogotka do odlaska na odmor kvota je 1,25. Sve kvote na KLAĐENJE UŽIVO možete pogledati OVDE.

30. minut: UIzvraćaju Hrvati. Ivan Perišić se izvukao na desnu stranu, stvorio sebi prostor za udarac, ali je tukao samo u spoljni deo mreže. Prva pretnja Kockastih večeras.

25. minut: Evo prve prilike na meču! Imali su je Portugalci. Gereiro je lepo "zavrnuo" loptu iz slobodnog udarca, a Pepe glavom tukao pored gola.

20. minut: Portuglalija je uspostavila ravnotežu kad je posed lopte u pitanju, ali golmani Subašić i Patrisio, zasad, mogu da dremnu. Ništa spektakularno se ne dešava. Deluje da neće biti gola do kraja prvog poluvremena. Ako delite naša zapažanja možete da odigrate tu igru u UŽIVO klađenju, kvota je 1,55. Sve ostale kvote u UŽIVO KLAĐENJU za ovaj susret pogledajte OVDE.

15. minut: Prva prilika za Portugalce, bio je korner, ali je Milan Badelj lako otklonio opasnost. Kristijano Ronaldo, zasad, neprimetan,

14. minut: Kao što smo i najavili, Ivan Perišić ima novu frizuru. Evo kako izgleda večeras...

Deseti minut: Kako se ništa bitno ne dešava na terenu, možemo samo da primetimo kako je selektor Portugalije Fernando Santoš poslao ekipu u formaicji 4-4-2. Na prethodnim mečevima probao je sisteme 4-3-1-2 i 4-3-3. Bez previše uspeha. Možda sad upali..

Sedmi minut: Inače, Portugalac Luis Nani večeras slavi jubilej, ovo mu je ravno 100. utakmica u dresu reprezentacije.

Posle pet minuta igre u Lansu možemo da konstatujemo kako gledamo ne preterano zanimljiv fudbal. Hrvati su uzeli loptu i pokušavaju da nametnu ritam, dok Portugalci čekaju iz kontre. Ne bismo se iznenadili da ovakvu sliku gledamo u većem delu meča.

UTAKMICA JE POČELA!

HRVATSKA – PORTUGALIJA 0:1 (0:0, 0:0, 0:0)

/Kvarežma 117/


Lans

Stadion: Feliks Boler

Kapacitet: 38.223

Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)

Žuti karton: Vilijam Karvaljo (Portugalija)

HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić - Srna, Vida, Ćorluka, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić (od 110. Pjaca), Perišić - Mandžukić (od 88. Kalinić).

PORTUGALIJA (4-4-2): Patrisio - Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro - V. Karvaljo, A. Silva (od 108. Danilo), Žoao Mario (od 87. Kvarežma), Andre Gomeš (od 50. Renato Sančes) - Nani, Ronaldo.

- Kvota MOZZART kladionice na pobedu Hrvatske iznosi 2.85, dok trijumf Portugalije donosi kvotu od 2.95. Ostale kvote za ovaj meč pogledajte OVDE.

- Hrvatska u nokaut fazu ulazi osokoljena trijumfom nad aktuelnim šampionom kontinenta Španijom (2:1), koji je izborila bez dva važna fudbalera, Modrića i Mandžukića. Dovoljna je to opomena da niko nema pravo da potceni tim Anta Čačića, koji igra impresivan fudbal na prvenstvu Evrope. Osporavani trener sjajno balansira igru ove talentovane ekipe, iskusni kapiten Darijo Srna komanduje u odbrani Kockastih kao pravi vojskovođa, pa Portugalce i Kristijana Ronalda koji nisu pobedili u prve tri utakmice očekuje ozbiljan test šampionskih ambicija.

- Ono što ne ide naruku Hrvatima je podatak da ne znaju za pobedu protiv Portugalije, u međusobnim mečevima izgubili su sva tri dosadašnja, a da nisu zatresli mrežu. Ako gledamo formu, Hrvatska je blagi favorit, ali se kod Portugala sve vrti oko Ronalda koji može da odluči meč. Zato su šanse negde 60-40 u korist komšija, i ne očekujte vatromet golova, dva ili tri maksimum na ovom meču.

VELS - SEVERNA IRSKA 1:0

/Mekoli 75ag/


Stadion: Park prinčeva

Kapacitet: 48.428

Sudija: Martin Etkinson (Engleska)

VELS (3-5-2): Henesi - Čester, E. Vilijams, Dejvis - Ganter, Ledli (Dž. Vilijams od 62), Alen, Remzi, Tejlor - Bejl, Voks (Robson-Kanu od 55).

S. IRSKA (4-4-1-1): Mekgovern - Hjuz, Mekoli (Mekginis od 84), Kathart, Dž. Evans - Vord (Vašington od 69), K. Evans, Norvud, Dalas - Dejvis - Laferti.

- Kraj utakmice! Ovo je istorijski uspeh Velsa koji će prvi put igrati u četvrtfinalu prvenstva Evrope. A sada Velšani čekaju rivala u toj fazi takmičenja, a to će biti pobednik duela Mađarska - Belgija koji se igra u nedelju od 21 sat u Tuluzu. 

90. minut - Još četiri minuta sudijske nadoknade. Počela je već pobednička pesma navijačaK Velsa na Parku prinčeva. Samo da nisu poranili.

89. minut - Velšani u ovim trenucima pametno čuvaju loptu. Oni za razliku od Iraca to ipak umeju malo bolje. U međuvremenu je kapiten Zmajeva Ešli Vilijams odbio da izađe sa terena iako je očigledno povredio ruku.

86. minut - Utakmica je nastavljena, a obojica Vilijamsa ostala su na terenu. Ne pada im na pamet da propuste završnicu ovako važne utakmice. Kako stvari stoje, još jedne istorijske. Ircima zasad ne pomaže ni ta ultraofanzivna postavka na terenu. Mogao je Robson-Kanu da iznenadi Mekgoverna, ali je irski golman ipak sačuvao mrežu

82. minut - Kakav sudar dvojice velških reprezentativaca, i to dva Vilijamsa, Ešlija i Džonatana. Izbio je Ešli loptu, a potom je sve puklo i igrači su završili na travi, zbog čega je Etkinson morao da prekine utakmicu.

79. minut - Konačno je razbijena monotonija na terenu, pa makar i na ovakav način. Vremešni, 36-godišnji Mekoli će što pre želeti da zaboravi ovaj duel. Menjanju Irci opet, izlazi Norvud, ulazi Mekgin. Sa tri napadača igra Severna Irska.

75. minut - GOOOOOL! Vodi Vels sa 1:0, a strelac je Geret Mekoli koji je pogodio sopstvenu mrežu. Bejl je zavrnuo loptu na peterac, a Mekoli  ju je zakucao gde ne bi trebalo. Doduše, iza njega je čekao Robson Kanu.

74. minut - Da ne prejudiciramo, ali sve miriše na produžetke i to drugu utakmicu zaredom. Prethodno su i Poljaci posle produžetaka i penala stigli do mesta među osam najboljih na Starom kontinentu.

70. minut - Sada kreće u ofanzivu i Severna Irska. Selektor Majkl O'Nil ubacuje i drugog napadača Konora Vašingtona koji će igrati u tandemu sa Lafertijem. Hrabar potez, nema šta. Videćemo šta će da donese.

67. minut - Malo su Velšani ubrzali igru u poslednjim trenucima, pre svega zahvaljujući rezervisti Vilijamsu koji je brz, ali ipak ne zna baš šta će sa loptom. Međutim, i to je dovoljno da se unese pometnja u irske redove. Kao da i jedni i drugi čekaju produžetke, pa penale.

62. minut - Nova izmena u ekipi Velsa. Džonatan Vilijams ulazi na teren umesto Džoa Ledlija. Novi igrač inače ima više ofanzivnih zadataka nego što je to slučaj kada je Ledli u igri.

58. minut - Bejl! Jedan od najboljih igrača na svetu je prvi put na utakmici imao priliku za gol i to iz slobodnog udarca sa više od 25 metara. Ali, Mekgovern je fanstatičnom intervencijom sačuvao mrežu kada su svi već videli loptu u golu.

55. minut - I evo, sada se polako bude Velšani, Remzi je asistirao Vouksu, a ovaj glavom ciljao pored gola. Dobro, konačno je nešto počelo da se dešava i pre golom Severne Irske. Prvu izmenu na meču pravi selektor Velsa Kris Koleman. Izlazi Vouks, a ulazi Robson-Kanu.

52. minut - Velšani deluju kao da im se danas baš i ne igra fudbal ili kao da su im sve lađe potonule zbog ishoda Bregzita. Šalu na stranu, moraju Bejl i ekipa mnogo, mnogo više da zapnu i pokažu ako hoće plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

48. minut - Laferti je usamljen u napadu Severne Irske, pa je morao sam da krene u napad. A nije lako u igri jedan na četiri. Ipak, Irci opet u uvodnim momentima imaju terensku inicijativu i veći posed lopte. Pokušavaju da pritisnu rivala presingom.

- Počelo je drugo poluvreme

- Kraj prvog poluvremena

44. minut - Nadamo se da će nam drugo poluvreme ipak doneto nešto zanimljiviji fudbal od ovoga što smo gledali do sada. Prvi žuti karton na utakmici sudija Etkinson pokazao je Dalasu iz Severne Irske zbog grubog prekršaja na Bejlu koji se do sada nije istakao nekim potezom.

Gareth Bale Horror foul - Wales 0-0 Northen... by Live1Goals

39. minut - Pojačali su sada malo Irci, zapretili su iz slobodnog udarca, pa onda i kornera. Pokušavaju sada da pritisnu zadnju liniju Velsa. Svaki drugi kontakt sa loptom je centaršut pred gol, ali i dalje nikako da na pravi način pronađu Kajla Lafertija.

33. minut - Pomalo dosadna utakmica, sada su to već ozbiljno nepovezane akcije na obe strane. Gube se lopte na sredini terena kao na malom fudbalu. Borbenost je na nivou, ali, realno gledano, nema tu baš previše fudbalske magije, a i malo ko je očekivao da je pronađe na ovom meču.

28. minut - U ovim trenucima i jedni i drugi forsiraju duge lopte, to je onaj prepoznatljivi ostrvski stil igre. Prekidi su i dalje najzanimljiviji, ali i odbrane odrađuju dobar posao. Irci na sve načine pokušavaju da prebace težište igre na polovinu protivnika. I to im polazi za rukom.

22. minut - Ali, kao i više puta do sada na šampionatu, Irci nisu ustuknuli i pokazuju koliko su uporni i hrabri. Biće ovde još svega, a Džejmi Vord je šutirao iznad prečke sa distance. To je, bez dileme, jedan od najboljih načina da se ugrozi gol Velsa. Pošto, očekivano, Ircima baš i ne ide igra do noge.

18. minut - Velšani su dali gol, ali je on poništen zbog ofsajda u kojem se našao Aron Remzi. Posle usporenog snimka jasno je da su sudije bile u pravu. Čini se, u svakom slučaju da polako, ali sigurno selekcija Velsa preuzima terensku inicijativu.

12. minut - Stjuart Dalas je šutem sa 15-ak metara zagrejao dlanove velškog golmana Henesija. Bio je to dobar udarac veziste Lids Junajteda. Iz kornera koji je usleio nije bilo opasnosti po Velšane koji kao da se još uvek traže na ovoj utakmici. Inače, i jedna i druga ekipa su ovde debitanti na kontinentalnom šampionatu.

8. minut - I počela je na tribinama sada već čuvena pesma Iraca po imenu "Will Greeg's on fire" koja je zaludela i mnoge poznate ličnosti poput Erika Kantone. Inače, na terenu, pomačo neočekivano, Irci drže loptu i dugim loptama konstantno gađaju Kajla Lafertija u napadu. Sve to zasad deluje prilično bezopasno. Prava žurka u ovim trenucima je na tribinama.

4. minut - Uvodni trenuci meča u Parizu polako protiču u očekivanoj tuči na sredini terena. Jasno je da najveća opasnost Ircima preti od superzvezde Gereta Bejla na koga obraćaju posebnu pažnju. Mada, niko ne bi smeo da potceni borbenost selekcije Severne Irske koja u grupnoj fazi pokazala da ipak nije slučajno tu.

- Na tribina je 20.000 navijača Velsa, nešto manje je Iraca

- Počela je utakmica na Parku Prinčeva

ŠVAJCARSKA - POLJSKA 1:1 (0:1) - 4:5 na penale

/Šaćiri 82 - Blaščikovski 39/


Lihtštajner - precizan, 1:0.

Levandovski - precizan, 1:1.

Džaka - neprecizan, 1:1.

Milik - precizan, 1:2.

Šaćiri - precizan, 2:2.

Glik - precizan, 2:3.

Šer - precizan, 3:3.

Blaščikovski - precizan, 3:4.

Rodrigez - precizan, 4:4

Krihovjak - precizan, 4:5.


Stadion: Žofroa Gišar

Kapacitet: 41.500

Sudija: Mark Klatenburg

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Zomer - Lihtštajner, Šer, Đuru, Rodrigez - Behrami (od 77. Fernandez), Džaka - Šaćiri, Džemaili (od 58. Embolo), Mehmedi (od 70. Derdijok) – Seferović.

POLJSKA (4-4-2): Fabijanski - Pišček, Pazdan, Glik, Jedržejčik - Mahzinjski (od 100. Jodlovec), Krihovjak, Blaščikovski, Grosicki (od 104. Peško) - Milik, Levandovski.

(KVOTE ZA MEČ ŠVAJCARSKA - POLJSKA)

- GŽEGOŽ KRIHOVJAK ŠALJE POLJSKU DALJE!!! Zomer nije imao ni promil šanse! 4:5!

- Rikardo Rodrigez je bio smiren u izuzetno teškom trenutku. Donji levi ugao, daleko od golmana. 4:4.

- Kuba Blaščikovski hladan kao špricer! Poljaci su realizovali četiri penala. 3:4!

- Fabijan Šer je uzeo kratak zalet i lagano ubacio loptu u mrežu. Iskusno. 3:3 posle nepune četiri serije.

- Zaleće se Kamil Glik. Apsolutno neodbranjivo, iz petnih žila! 2:3!

- Šaćiri pogađa za 2:2! Sigurno, mirno, u donji desni ugao.

- Zomer je pročitao Milika, ali Poljak pogađa u desnu stranu. Švajcarski golman imao je loptu na rukama, ali uzalud! 1:2!

- Džaka maši gol! Raspalio je iz sve snage po levoj strani, prevario Fabijanskog, ali poslao loptu daleko od gola!!!

- Levandovski ide sa loptom u rukama. Uzima zalet i puca neodbranjivo! U gornji desni ugao. 1:1!

- Fabijanski na liniji, Lihtštajner izvodi jedanaesterac! Uzima zalet i... Pogodak, po sredini! 1:0!

- Prvi penal izvešće fudbaleri Švajcarske! Šutiraće se na strani na levoj strani, gde su navijači pola-pola.

- IDEMO U PENALE!

120. minut - Velika šansa za Poljsku! Proleteo je Zomer u prazno posle nepsorazuma sa Seferovićem, a Kuba umalo da baci u trans sve navijače.

118. minut - AUUUUU! Opet Derdijok! Pukla je kontra po levoj strani, Seferović je odlično video saigrača i poslao upotrebljiv centaršut. Uprkos tome što je Fabijanski već pao, Derdijok se loše snašao.

116. minut - Veliki pritisak švajcarskih ofanzivaca u poslednjih nekoliko minuta. Izgleda da žele da izbegnu penale, a kako su igrali od trenutka kada je Šaćiri prosuo čaroliju - zaslužili su da pobede i završe ovaj susret.

113. minut - Strašna prilika za Derdijoka! I to nakon izvrsne asistencije Šaćirija. Ostao je sam kao duh ispred Fabijanskog, koji je paradom sprečio preokret rezultata.

110. minut - Neverovatno, ali Šaćiri i dalje ne pokazuje znake umora. Naprotiv. Vrti protivnike na petoparcu, samo bez završnog dodira...

108. minut - Napada Švajcarska, ali brane se Poljaci nekako. Šaćiri drži sve konce u svojim rukama i tera protivnika da izvuče i poslednji atom snage za odbranu.

- Idemo u drugi produžetak! Verovatno vrlo brzo i u penale, pošto ni jedan tim ne deluje previše zainteresovano da krene u ofanzivu.

- Kraj prvog produžetka! Dozvolio je sudija Klatenburg igračima jedan minut odmora kako bi popili malo vode, a igra se odmah nastavlja.

104. minut - Navalka pravi i drugu promenu. Kamil Grosicki ide na zasluženi odmor, a na teren će Slavomir Peško.

104. minut - Prilično rezervisani fudbaleri dva tima u ovim trenucima, što najviše upućuje na to da ćemo gledati penale.

100. minut - Evo prve izmene za Poljsku. Kšištof Mahzinjski izlazi iz igre, a umesto njega ulazi Tomaš Jodlovec.

99. minut - Eto, to je to! Gžegož Krihovjak je pao kao pokošen posle igre bez kontakta i uhvatio se za list leve noge. Ne znamo samo da li je u pitanju grč zbog umora ili povreda...

96. minut - Razigrao se Šaćiri kao da je 15, a ne 96. minut meča! Pokušao je lob udarcem da matira Fabijanskog i to iz vrlo teke pozicije, ali malo je preterao.

- Verovali ili ne, Poljska i dalje nije napravila nijednu izmenu.

92. minut - Odmah je zapretio Granit Džaka, koji je raspalio sa gotovo 30 metara, ali je Mihal Pazdan uspeo da reaguje i izbije loptu u aut.

- Idemo dalje! Da vidimo šta će se desiti.

- Kraj drugog poluvremena! Idemo u produžetke!

- Poljaci deluju kao da im produžetak najviše odgovara i da čekaju pauzu da malo skupe energiju kako bi pokušali da prođu dalje.

89. minut - I dalje se Navalka ne libi da bilo šta menja na terenu. Poljacima je ozbiljno ušla voda u uši, a Švajcarci su se razigrali i iskoristili prostor koji su dobili na terenu.

- Strašan udarac pretrpeo je tim Adama Navalke. Dugo se selektor Poljske kockao i čuvao sastav koji je poslao na teren, a onda je Šaćirijevo remek delo sve uništilo u paramparčad. Sve što je Poljska gradila gotovo 80 minuta, sve prilike i udarce...

82. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! KAKVA GOLČINA DŽERDANA ŠAĆIRIJA!!!! Makazice sa ivice šesnaesterca! Možda i gol Evropskog prvenstva! Au ljudi, šta uradi čovek i to u kakvom trenutku utakmice! Fantastično, neverovatno!

- Da li je konačno došlo vreme da Adam Navalka izvrši jednu izmenu, pošto njegovi igrači deluju prilično iscrpljeno?! A Švajcarska sve više udara!

79. minut - PREČKA! I ponovo se Šaćiri našao u šansi. Pucao je iz sve snage sa nekih deset metara, ali je lopta overila prečku! Ozbiljno se kuva na polovini Poljske, tim Vladimira Petkovića sve više napada.

77. minut - Poslednja izmena za Švajcarsku. Izlazi Valon Behrami, a umesto njega na teren ulazi Želson Fernadez. Koliko smo mogli da primetimo Behrami se držao za butinu, što znači da vuče određenu povredu.

75. minut - Tačno 15 minuta pre kraja meča sa tribina počelo je da odjekuje "Ole, ole" na svaki potez fudbalera Poljske. Samo da im se to ne obije o glavu.

73. minut - STRAŠAN UDARAC RODRIGEZA! Kakva šansa švajcarskog beka. Sa 25 metara, slobodan udarac, dobro, oštro, precizno, pod prečku! Ali, Fabijanski je maestralno "skinuo" loptu.

- Poljaci koriste svaki trenutak da ukradu koji sekund i tako dodatno otežaju posao rivalu. Ujedno i da malo odmore. Ali, izgleda da problema sa desnim skočnim zglobom ima Arkadijuš Milik.

70. minut – Erdan Derdijok ulazi na teren, a na klupu će Admir Mehmedi. Švajcarska očajna...

64. minut - Polušansa za Švajcarsku, ali umalo da deblji kraj izvuče Fabijanski. Rodrigez je poslao loptu sa desne strane koju je uhvatio golman Svonsija, ali je u letu dobio udarac od snažnog Embola. Srećom, sve se dobro završilo.

58. minut – Evo prve izmene. Sa terena izlazi Blerim Džemaili, a ulazi Bril Embolo. Petković ide ofanzivno jer nema šta da izgubi.

Ako verujete da će Švajcarska postići sledeći gol kvota je 2,70. Da to učini Poljska kvota je 2,85. Sve kvote pogledajte OVDE.

56. minut - Užasan start Fabijana Šera, koji je krvnički startovao nad Levandovskim tokom organizacije brze kontre. Dobio je  švajcarski defanzivac samo žuti karton, a vrlo lako sudija Klatenburg mogao je da pokaže put do svlačionice. Ako Švajcarska prođe dalje, Šer svakako propušta naredni meč.

54. minut - Kuba! Novi snažan udarac poljskog veziste, koji igra u izuzetnoj formi na ovom prvenstvu.

53. minut - Šteta! Novu kontru imala je Poljska, ali je Levandovski imao pogrešnu procenu. Mogao je da "tera" sve do opasne zone, ali on se odlučio za centaršut sa desne strane. I to je bilo vrlo, vrlo loše.

51. minut - Već u sledećem napadu Švajcarci prete, ponovo preko Šaćirija! Dobar, snažan, precizan udarac, ali je Fabijanski bio na visini zadatka. Ipak, dobro ga je razmrdao fudbaler Stouka.

50. minut - Levandovski! Iz mesta, dobar udarac, ali Zomer je siguran. Prvo je Grosicki ponovo nadriblao loptu skroz do šesnaesterca, ali se onda Levandovski snašao najbolje što je mogao i testirao švajcarskog golmana. Zanimljiv početak drugog dela.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme i odmah ozbiljna šansa za Švajcarsku. Šaćiri je imao dobru šansu, sa loptom je utrčao gotovo do peterca po desnoj strani, ali uspeo je da izbori samo korner.

Podsećanja radi, sve kvote za današnje mečeve, slobodne i specijalne igre možete pogledati OVDE. Takođe, naš specijal posvećen Euru možete videti OVDE.

- Bomba! Svi koji su verovali da će Kuba biti prvi strelac na meču zaokružili su kvotu – 13!

- Evo jednog interesantnog podatka u poluvremenu. Kuba Blaščikovski je prvi poljski igrač koji je postigao bar po gol na dve uzastopne utakmice još od 1982. godine i čuvenog Zbignjijeva Bonijeka.

- Kraj prvog poluvremena!

45. minut - Pokušala je Švajcarska brzo da se vrati u život, ali je umalo ponovo Zomer vadio loptu iz mreže. Nastavili su se ataci Poljaka sve do kraja prvog dela, ali se rezultat ne menja.

- Apsolutno zasluženo vođstvo Poljske u samom finišu prvog poluvremena. Uspela je Švajcarska da zapreti nekoliko puta, ali je previše ofanzivna igra bekovskog tandema prouzrokovao da se sve raspadne kao kula od karata. Doduše, imao je Grosicki malo sreće u izgradnji akcije, ali Poljaci su napravili dobar posao dosad.

39. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Kuba Blaščikovskiiiiiiii! Upravo ono o čemu smo pisali na početku - pukla je kontra koju je Poljska pretvorila u gol. Fantastično je po levoj strani istrčao Grosicki, koji je poslao loptu u kazneni prostor. Milik se lukavo snašao i propustio loptu do Kube, koji ponovo zatresao mrežu!

37. minut – Umesto da se proslavio i postigao gol, lopta je iznenadila Fabijana Šara, čiji je udarac glavom ipak naterao Fabijanskog da reaguje.

33. minut - MILIK! Spustio je loptu grudima na nekih šest metara od gola s leve strane, raspalio iz sve snage i poslao je nebom pod oblake. Mogao je napadač Ajaksa mnogo bolje da reaguje, posebno jer je imao vremena da se lepo namesti.

- Nastavljaju se pritisci fudbalera Poljske, ali i dalje je sve to bezopasno po Zomera. Još jednom je u centru pažnje bio Grosicki, čiji se pokušaj lob udarca završio neslavno.

29. minut - Odlična prilika za Poljsku, ali Krihovjak maši sa sedam metara glavom! Potpuno sam našao se iskusni vezista u srcu šesnaesterca posle kornera s leve strane, veliki propust imao je Džemaili. Srećom po Švajcarce, završilo se bez posledica.

27. minut – Rodrigez se sve više odlučuje da oproba šut sa distance, ali zasad ne uspeva ozbiljnije da ugrozi gol Fabijanskog.

24. minut - Ozbiljni zvižduci i negodovanje švajcarskih navijača zbog toga što je igra prekinuta. Njihovi miljenici gradili su ozbiljniju akciju dok je Jakub Blaščikovski ležao na travi. Pao je posle starta Rikarda Rodrigeza, koji ga je nagazio po prstima leve noge.

- Dosadašnji utisak je da ni jedan tim ne dozvoljava protivniku da dobije jedan milimetar slobodnog prostora. Posle zbunjenog starta Švajcarska je podigla nivo i zaigrala znatno bolje. Zato gledamo jednu tesnu, neizvesnu borbu.

18. minut - Posle mnogo koškanja unutar kaznenog prostora Švajcarske fudbaleri Poljske izveli su korner s desne strane. Bila je to uigrana kombinacija koju je Milik završio udarcem i obezberdio novi korner. Ipak, uspeli su Švajcarci da se izbore.

- Švajcarska polako uspostavlja kontrolu, najviše zahvaljujući tandemu Lihtštajner - Rodrigez, koji ozbiljno gura opterećenje ka golu Poljske. Međutim, ova taktika mogla bi ozbiljno da se obije o glavu timu Vladimira Petkovića, ako bi se desilo da Poljaci odigraju dobru kontru.

11. minut – Prvu šansu za Švajcarce imao je Blerim Džemaili. Ali, bez većeg uspeha. Akciju je dobro izgradio Džerdan Šaćiri, ali je Džemailijev šut levom nogom završio pored stative.

- Ozbiljna ofanziva Poljske u uvodnim minutima meča. Snažan pritisak oseća odbrana Švajcarske, koja još ne može da se konsoliduje. Statično, bezidejno to deluje zasad.

6. minut - Ponovo Milik! Ali, ovog puta bio je daleko precizniji posle udarca glavom sa nekih sedam metara i ubačene lopte Kamila Grosickog. Ipak, Zomer je bio na pravom mestu.

1. minut - Auuuu, kakav početak meča! Ma samo što je lopta krenula sa centra dogodila se velika greška u komunikaciji Zomera i Rodrigeza! Levandovski se izborio za loptu, a Milik se prosto obrukao kod šuta sa gotovo 20 metara. A gol je bio prazan...

- Navijači Švajcarske dominiraju!

- Evo i mi ćemo malo da se igramo danas, pa ćemo da stavimo da kombinaciju Robert Levandskovski daje gol i gosti prolaze posle produžetka. Kvota je – 31,2!

- Sve kvote za današnje mečeve, slobodne i specijalne igre možete pogledati OVDE. Takođe, naš specijal posvećen Euru možete videti OVDE.

- Za one koje zanima - ovo je gospođa Džemaili, Erjona Sulejmani.

- Evo i snimka sa izlazka igrača dva tima na zagrevanje pred meč.

- Zato su navijači Švajcarske u malo drugačijem elementu...

- Čak je i ove veterane naterala da priđu i uhvate je za... Šlic.

- Zgodne Poljakinje ponovo dominiraju na tribinama! A posebno ova lepotica, koja je privukla ogromnu pažnju fotoreportera. Jasno je i zašto...

- Kod Poljske jedina značajnija izmena je ta da je Kuba Blaščikovski u prvom timu, pošto je bio heroj pobede nad Ukrajinom.

- Selektor Švajcarske Vladimir Petković napravio je samo jednu izmenu u odnosu na prethodne mečeve. U prvi tim vratio je Harisa Seferovića, koji je zamenio Brila Embola.

- Sećate li se hobotnice Pola, koja je predviđala rezultate na Mundijalu u Južnoj Africi? E, sada imamo hrčka Čapija, koji je za današnji meč izabrao - Švajcarsku. Videćemo da li su njegova predviđanja tačna, kao Polova pre šest godina.

Chappie picks between #Switzerland & #Poland

More #EURO2016 predictions: https://t.co/5PP44eJ2ju#SUI #POL #SUIPOLhttps://t.co/hJxtFRMN0C

BET INFO

Ovo je pet najigranijih parova dana u MOZZART kladionici

VELS - SEVERNA IRSKA (tip 1, kvota  2,10)

ŠVAJCARSKA - POLJSKA (tip 2, kvota 2,70)

HRVATSKA - PORTUGALIJA (tip 1, kvota 2,70)

IRTIŠ - ŽETISU (tip 1, kvota 1,40)

BATE BORISOV - VITEBSK (tip 1, kvota 1,20)

Kvote za meč ŠVAJCARSKA - POLJSKA

Predrag Rajković tipuje u humanitarne svrhe: Doviđenja Portugal, Poljska lagano protiv Švajcarske

Sent Etjen treperi: Neka Levandovski i Šaćiri konačno prorade!

- Ukoliko vas interesuje, glavni sudija meča između Italije i Španije biće Cunejt Čakir.

PREDLOZZI I TIPOVANJA - Ovo su naši tipovi za danas

LUDI TIKET, subota, 79.479 dinara: Umetnik za golove je zaslužio čast

LUDI TIKET (-), subota: 402.918 dinara: Pa, mogli ste još dva gola...

NAJAVA DANA - pogledajte pregled današnjih mečeva

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.