Naziru se bolji dani: Još jedna pobeda orlova!

Izvor: Mondo, 31.Maj.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naziru se bolji dani: Još jedna pobeda "orlova"!

Navijači zadovoljni napustili tribine stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu.

Prvi put od septembra/oktobra 2013. godine, fudbalska reprezentacija Srbije vezala je tri pobede.

Posle Estonije (1:0) i Kipra (2:1), u Novom Sadu je, takođe u prijateljskoj utakmici, savladan Izrael - 3:1 (1:0).

Strelci prva dva pogotka bili su defanzivci, prvo Branislav Ivanović u 33. minutu, a zatim i Nemanja Maksimović u 74, dok je tačku na meč stavio Dušan Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u 88. Gol za goste postigao je Eran Zahavi iz penala u 48. minutu.

Ono što može da raduje, jeste vidljiv pomak u igri našeg tima. Dolaskom Slavoljuba Muslina "orlovi" su dobili na živosti, stvaraju šanse, vrše pritisak na protivničke igrače i ponovo deluje kao da znaju šta žele i šta rade na terenu.

To je, barem, utisak posle prve dve utakmice pod vođstvom novog selektora, ali prava provera biće duel sa Rusijom, učesnikom predstojećeg Evropskog prvenstva, koji će se igrati 5. juna u Monte Karlu.

Uskoro opširnije...

Novi selektor još jednom je "promešao" sastav, a najveće iznenađenje bio je Aleksandar Sedlar u startnoj postavi. Kapiten Metalca iz Gornjeg Milanovca imao je ulogu ofanzivnog desnog beka i sasvim solidno je odigrao prvih 45. minuta, posle čega je zamenjen.

Napad su predvodili nekadašnji saigrači u Čukaričkom - Nikola Stojiljković i Andrija Pavlović.

SRBIJA: P. Rajković - Kolarov, Milunović, Spajić (46. S. Rajković), Ivanović (46. Nikola Maksimović), Sedlar (46. Rukavina) - Milivojević, Zdjelar (46. Grujić), Tošić (79. Mitrović) - Stojiljković, Pavlović (69. Tadić).

IZRAEL: Goreš - Jeini, Davidzada (79. Saif), Melikson (59. Kat), Ejtan - Nir (85. Perec), Bibars (70. Neta), Dabur (46. Sahar), Zahavi, Ben Haim (59. Buzaglo) - Belišon.

Utakmicu sudi Sebastijan Kolesku iz Rumunije.

Naša reprezentacija je sa Izraelom do sada odigrala 11 utakmica i zabeležila je 7 pobeda 1 remi i 3 poraza #FSSrbije

— FSSrbije (@FSSrbije) May 31, 2016

TOK UTAKMICE:

Foto: MN Press

- GOOOL! Srbija vodi 3:1 pogotkom "domaćeg" igrača, Dušana Tadića u 88. minutu. Vezista Sautemptona, a nekada Vojvodine, odlično je šutirao sa nekih 18 metara tik uz stativu gola Izraela.

- Od 79. minuta umesto Zorana Tošića za "orlove" će igrati Aleksandar Mitrović.

- GOOOL! Srbija vodi 2:1 debitantskim golom Nemanje Milunovića u 74. minutu. Ovo je njegov tek drugi nastup u dresu "orlova". Defanzivac BATE Borisova najbolje je reagovao posle kornera za naš tim. Lepo je prihvatio loptu i potom, od zemlje, uspeo da je pošalje u gornji golmanov ugao!



Izvor: YouTube

- Za nama je period igre u kojem je Izrael uspeo da zatvori prostor pred svojim kaznenim prostorom i čak preuzme inicijativu. Videćemo šta će doneti poslednjih 20 minuta.

- Peta promena u našem timu, umesto Andrije Pavlovića, od 69. minuta igraće Dušan Tadić.

- Odlična odbrana Predraga Rajkovića u 59. minutu, posle kontranapada Izraela i lukavog šuta Belišona u dalji ugao.

- Bez obzira na primljeni gol, "orlovi" igraju veoma dobro i ofanzivno. Imali su nekoliko solidnih prilika, ali se gosti uspešno brane.

- Odličan šut Rukavine u 53. minutu, ali je još jednom večeras sjajno intervenisao Goreš.

- GOOOL, 1:1!

- Penal za Izrael u 48. minutu! Marko Grujić je naivno, na ivici kaznenog, sa leđa potkačio po nogama i oborio protivničkog igrača, a precizan sa bele tačke bio je Eran Zahavi, inače, klupski saigrač Predraga Rajkovića...



Izvor: YouTube

- Drugo poluvreme počelo je sa petoricom novih igrača na terenu, četvoricom u našem timu, a jednim u gostujućem. Odbrana "orlova" pretrpela je najveće promene, pošto su ušli  Antionio Rukavina, Nikola Maksimović i Slobodan Rajković umesto Sedlara, Ivanovića i Spajića, dok je Marko Grujić u veznom redu zamenio Zdjelara.

U timu Izraela ušao je napadač Ben Sahar umesto Muansa Dabura.

- Poluvreme. Dobra partija naših fudbalera. Zasluženo vode, iako se Izrael pokazao kao čvrst protivnik, koji ume i da zapreti. Svakako, vidljiv je pomak u igri "orlova" u odnosu na utakmice pre dolaska Slavoljuba Muslina.

- GOOOL! Srbija vodi 1:0 od 33. minuta golom Branislava Ivanovića. Kapiten "orlova" bio je brži i spretniji u vazdušnom duelu sa golmanom Izraela, a zatim se sjajno snašao i sa zemlje, udarcem preko glave, poslao loptu u mrežu!



Izvor: YouTube

- Malo, malo, baš malo je nedostajalo da povedemo! Sedlar je odlično centrirao sa desne strane u 25. minutu, Nikola Stojiljković još bolje skočio i šutirao glavom u donji levi ugao, ali je golman Izraela vrhovima prstiju uspeo da skrene loptu u korner.

- I Srbija je imala priliku da povede. U 15. minutu je Zoran Tošić snažno šutirao iskosa sa leve strane, ali je 36-godišnji čuvar mreže Dudu Goreš odlično intervenisao.

- Van protokola za ovu utakmicu Slavoljub Muslin je ostavio Sergeja Milinković-Savića, Adema Ljajića, Vladimira Stojkovića i Filipa Kostića, koji utakmicu prate iz lože stadiona Karađorđe. Pretpostavljamo da će oni biti u timu protiv Rusije, 5. juna u Monte Karlu.

- Umalo da Izraelci povedu u 10. minutu! Loše su reagovali Nemanja Milunović i Branislav Ivanović posle centaršuta sa desne strane, ali je na sreću Munas Dabur neprecizno šutirao iz veoma povoljne pozicije.

- Uzvraćaju gosti šansom u 6. minutu. Posle dugačkog dodavanja sa polovine Izraela, kapiten Zahavi bio je spretniji od Spajića, šutirao je iz prve sa ivice kaznenog, ali daleko od gola.

- Prvu šansu u meču imao je Aleksandar Kolarov u 4. minutu, kada je iz voleja pokušao da savlada protivničkog golmana, ali je neprecizno šutirao.

- "Orlovi" ponovo igraju sa trojicom centralnih defanzivaca - Spajić, Milunović, Ivanović - kao i sa dvojicom ofanzivnih bekova - Kolarov i Sedlar. Poput utakmice sa Kiprom, naši igrači su opet dobro počeli, uz konstantan pritisak na rivala.

- Istočna i zapadna tribina stadiona Karađorđe dobro su popunjene, na stadionu je oko 7.000 gledalaca.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.