Poraz generacije koja je morala više: Neslavan oproštaj Srbije od Evropskog prvenstva (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jun.2017, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz generacije koja je morala više: Neslavan oproštaj Srbije od Evropskog prvenstva (VIDEO)

Dva poraza i remi - to je učinak sa kojim mlada reprezentacija Srbije završava učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj posle grupne faze.

U poslednjem meču, favorizovana Španija je savladala naše momke

Srbija - Španija 0:1

(Đurđević crveni karton 41 - Suarez 38)

Srbija: Manojlović - Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov - Lukić (od 87. Plavšić), Maksimović, Gaćinović - Živković, Radonjić (od 71. Ristić), Đurđević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Španija: Pau - Odriozola, Gonzales, Merino, Hoze Gaja - Suarez, Ernandez, Soler - Ojarzabal, Majoral, Vilijams.

Špancima ova utakmica nije značila baš ništa jer je prvu poziciju već obezbedila, i završila grupnu fazu na prvom mestu sa ukupno devet postignutih golova. Zato je i potpuno drugačiji tim u odnosu na prethodne utakmice izašao pred Srbiju, čak je i Marko Asensio ostao na klupi.

Da smo iskoristili neku od tri fenomenalne prilike u prvih pola sata igre, mogli smo da se nadamo i pobedi nad ekipom koja, po mišljenju selektora Lalatovića, igra najlepši fudbal na prvenstvu.

Posle kornera u četvrtom minutu, na drugoj stativi, sa oko dva metra je gol promašio Miloš Veljković, i loptu poslao preko prečke. Nedugo potom je Đurđević imao dobru poziciju pred golom, ali je zakomplikovao taman toliko da se Pau namesti da mu odbrani šta god da je zamislio. Kapiten je potom zaradio žuti karton, nepromišljeno.

Još jednu propuštenu priliku su igrači Lalatovića: Gaćinović je poslao dobru loptu u prazan prostor, Radonjić ju je pokupio i krenuo u prodor, uputio centaršut, ali nije loptu stigao Đurđević na drugoj stativi.

Dva minuta kasnije - kazna: Odriosola je bio u prodoru po desnoj strani, ispao je Radonjić kada je Španac poslao pas u srce kaznenog, a osamljeni Denis Suarez je zakucao loptu u mrežu.



Definitivno je ishod mogao da se nasluti u 41. minutu, kada je Đurđević isključen zbog drugog žutog kartona, pošto je udario u bradu Merina dok se borio za poziciju.



U drugom poluvremenu, znatno usporenom i nezanimljivijem (ali u kom se odbranama istakao Manojlović), naši momci su se borili, sa brojnom snagom od deset, ali je falio Đurđević - sa njim su sa terena otišli i šutevi ka golu... Poslednju nadu u 85. minutu je promašio Andrija Živković ubojitim šutem sa desetak metara, ali je Pau uspeo da skrene loptu.

Igrači rođeni 1994. i 1995. godine gube pravo igranja za U21 reprezentaciju od sledećeg ciklusa, kao što su Antonov, Veljković, Gaćinović, Maksimović, Đurđević...

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.