UN poziva na mir u svetu tokom Igara

Izvor: B92, 28.Jul.2016, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN poziva na mir u svetu tokom Igara

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun pozvao je zaraćene strane širom sveta da polože oružje tokom predstojećih Olimpijskih igara.

On je u video snimku objavljenom na tviteru naveo da Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i UN blisko saradjuju na "globalnom miru i harmoniji".

"Čestitam svim sportistima i svim navijačima koji će u nedeljama koje dolaze ispuniti sportske dvorane u Riju. Olimpijske i Paralimpijske igre slave ono najbolje od čovečanstva", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Ban Ki Mun.

Generalna skupština UN od 1993. godine usvoja rezolucije u kojoj se poziva na olimpijsko primirje. Međutim, kako piše agencija AP, sukobi u svetu su se nastavljali bez obzira na to da li su u toku Igre ili ne.

Igre u Brazilu, 31. u modernoj istoriji takmičenja, na programu su od 5. do 21. avgusta, a osim Rija, domaćini takmičenja biće još Sao Paulo, Belo Horizonze, Salvador, Brazilija i Manaus.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.