UEFA: Četiri tima direktno u LŠ iz četiri najjače lige

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2016, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA: Četiri tima direktno u LŠ iz četiri najjače lige

Četiri najjače evropske lige, engleska, španska, nemačka i italijanska imaće četiri direktna predstavnika u Ligi šampiona od sezone 2018/2019.

UEFA je promenila i način rangiranja timova, računaće se samo individualni koeficijent, koji je do sada daljen i sa nacionalnim, a dodatno će na njega uticati i raniji učinak kluba u takmičenjima, pre svega osvojeni evropski trofeji.

akođe, klubovi će dobijati veći deo finansijskog "kolača", koji će zavisiti o >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rezultata ali i udela klubova u tržištu.

Sistem takmičenja u LŠ i Ligi Evrope ostaju isti, osvajač LE će i dalje ići direktno u LŠ, a ništa se neće menjati ni u kvalifikacijama, i dalje će postojati "staza" šampiona i "staza" ostalih klubova.

Nova sezona u Ligi šampiona počinje 14. septembra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.