Izvor: MVP.rs, 02.Avg.2015, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U18: Turci slomili BiH srca

U finalu sa domaćinom.

Turska će imati priliku da u nedelju postane tek druga reprezentacija u istoriji koja je tri puta zaredom osvajala Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina, nakon što je Sovjetski Savez od 1978. do 1984. nanizao četiri trofeja. Selekcija "12 divova" je u polufinalu bila bolja od Bosne i Hercegovine rezultatom 82:77 i na taj način je okončala san momaka koje vodi Marko Trbić da mogu do istorijskog uspeha.

Bosna i Hercegovina je tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << meča imala 17 poena viška, pa poraz tako dodatno dobija na težini. Najbolji u timu koji će u finale bio je Enes Taškiran sa 27 poena, od čega 13 u poslednjih 10 minuta. Furkan Korkmaz je završio sa 20 poena, sedam asistencija, šest ukradenih i šest izgubljenih lopti, dok je Omer Jurceven stigao do 17 poena i 11 skokova. U poraženom timu najbolji je, kao i obično, bio Edin Atić sa 24 poena, 11 uhvaćenih lopti i osam asistencija.

Rival Turskoj u finalu, koje se igra u nedelju od 20 sati i 15 minuta, biće domaćin Grčka. Heleni su u drugom polufinalu savladali Litvaniju sa 68:58. Briljirao je Vasileos Haralampopulos sa 22 poena, 14 skokova i sedam aistencija, a velika podrška mu je bio Jorgos Papajanis koji je završio sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Poslednjeg dana turnira u Volosu reprezentacija Srbije će se od 15 sati i 45 minuta sastati sa selekcijom Francuske u meču koji će odlučivati o tome koja ekipa će zauzeti peto, a koja šesto mesto na Evropskom prvenstvu. Francuska je u subotu bila bolja od Nemačke rezultatom 62:55, dok je Srbija savladala Španiju sa 90:76. Orlići i Galski petlovi su se već sastali u drugom kolu druge faze takmičenja, a izabranici Slobodana Klipe su tada slavili sa 75:64.

(foto: FIBA / INTIME)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.