U18: Polufinalisti iz iste grupe

Izvor: MVP.rs, 01.Avg.2015, 03:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U18: Polufinalisti iz iste grupe

Loš dan za ekipe iz E grupe.

U petak su odigrane četvrtfinalne utakmice Evropskog prvenstva za igrae do 18 godina na Volosu. Plasman među četiri najbolja tima obezbedile su sve članice F grupe iz druge faze takmičenja. Timovi iz E grupe, u kojoj se nalazila i selekcija Srbije, doživeli su pravi fijasko.

Prve su na teren izašle selekcije Španije i Bosne i Hercegovine, a nakon meča više razloga za zadovoljstvo imala je reprezentacija BiH. Nošeni sjajnom igrom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Edina Atića domogli su se polufinala u kome će se sastati sa Turskom, koja je nakon produžetka eliminisala Srbiju.

O drugom finalisti odlučivaće Grčka i Litvanija. Domaćin je u poslednjem meču dana bio bolji od Francuske rezultatom 67:59, dok je nešto ranije selekcija Litvanije izbacila Nemačku sa 73:71.

Polufinalisti su već odigrali međusobne duele tokom turnira. Turska je savladala Bosnu i Hercegovinu sa ubedljivih 80:57 u okviru prvog kola druge faze takmičenja, a Litvanija je savladala Grčku u drugom kolu prvog dela takmičenja sa 70:64. Ipak, borba za finale nosi nešto novo i briše sve što se dogodilo do sada na turniru.

Četvrtfinale:

Španija - Bosna i Hercegovina 64:70

Turska - Srbija 90:79 OT

Litvanija - Nemačka 73:71

Francuska - Grčka 59:67

Polufinale:

Turska - Bosna i Hercegovina (subota, 18č)

Grčka - Litvanija (subota, 20.15č)

Plasman od petog do osmog mesta:

Srbija - Španija (subota, 13.30č)

Francuska - Nemačka (15.45č)

(foto: FIBA / INTIME)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.