U Užicu startovao 47. Srbija reli

Izvor: Blic, 19.Sep.2014, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Užicu startovao 47. Srbija reli

Ceremonijalnim startom na gradskom trgu u Užicu je otvoren 47. Srbija reli u organizaciji Auto moto saveza Srbije i dva vodeća srpska kluba MM Power i Užice Rally team.

Startovala je 21 posada iz Bugarske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švetske i Srbije, a reli je svečano otvorio predsednik A M S S Mirko Butulija.

U izjavi za Tanjug, Butulije je ocenio da brojnost posada govori o značaju ovog takmičenja za Srbiju i dodao da mu je posebno drago što se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbija reli vratio pod pokroviteljstvo AMSS.

Prema njegovim rečima, održavanje ovogodišnjeg relija bilo je dovedeno u pitanje zbog obaveze organizatora da plaća saobraćajnu policiju koja obezbeđuje trku.

Zbog toga će, kako je istakao, A M S S u ponedeljak uputiti dopis ministarstvima sporta i unutrašnjih poslova, kako bi se ova odluka preispitala, jer dovodi u pitanje održavanje svih auto i biciklističkih trka.

Promoter relija je srpski as Dušan Borković, koji vozi kružne trke u Svetskom šampionatu, koji je i predvozač.

“Oduvek sam volio reli, iako me karijera odvela na kružne staze i žao mi je što 2010. kada sam učestvovao na Srbija reliju, nisam trijumfovao. Sutra ću provozati ovu stazu i nadam se da ću dobro odraditi posao”, rekao je Borković agenciji Tanjug.

U naredna dva dana na reliju će se voziti 12 specijalnih ispita, u subotu šest na tri lokacije, kao i u nedelju, na istim lokacijama u okolini Užica, samo u suprotnom smeru, što u Srbiji odavno nije bila praksa.

Među takmičarima su i ukrajinac Oleg Saliuk, bugarin Krun Dončev, aktuelni šampion Srbije Vladica Rabrenović,kao i jedina srpska ženska posada Jovana Jovanović i Nataša Tunguz.

Srbija reli boduje se za Evropski reli trofej, otvoreni AMS šampionat Srbije, kao i šampionat Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Startovao 47. Srbija reli

Izvor: B92, 19.Sep.2014

Startom na Gradskom trgu u Užicu otvoren je 47. Srbija reli u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i dva vodeća srpska kluba, MM Power i Užice Rally team...Startovala je 21 posada iz Bugarske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švetske i Srbije, a reli je svečano otvorio predsednik AMS Mirko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.