U Novom Sadu manjak ginekologa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu manjak ginekologa

U novosadskom Domu zdravlja radi 18 ginekologa, a jedan ginekolog može da potpiše ugovor sa, u proseku, 4.000 pacijentkinja. Taj podatak ukazuje na ono što često i brine Novosađanke, a to je da ne mogu da izaberu ginekologa, jer su maltene svi prebukirani i zbog toga na pregled čekaju više meseci.

Andrea Jerinić je želela da je leči ginekolog po preporuci, međutim, on je već imao veliki broj pacijentkinja. Kada je pokušala da zakaže pregled kod drugog ginekologa, dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je termin tek za dva meseca.

Iako lekari često ukazuju na značaj preventivnih pregleda, pacijentkinje se žale da od zakazivanja do dolaska na pregled prođu meseci.

U novosadskom Domu zdravlja kažu da se u ginekološkoj službi obavi 600 pregleda mesečno, kao i da rad ginekologa dodatno opterećuju administrativni poslovi, kao što je pisanje uputa, recepata i slično.

"Nemoguće je da ginekolog to sve opsluži, na broj pacijenata, na patologiju, imamo sve veći broj trudnica koje su komplikovanije, da kasnije ostaju u drugom stanju, da imaju združene bolesti u trudnoći, veliki broj trudnica na fraksipirinu, iz vantelesnih oplodnji", ukazuje dr Ljerka Popov, pomoćnica direktora u Domu zdravlja NS

U zdravstvenom sistemu imamo nezadovoljne i lekare i pacijente. Lekari su pod pritiskom zbog velikog broja pacijenata, a pacijenti ogorčeni što ne mogu da obave pregled kada im je potreban.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U novosadskom Domu zdravlja manjak ginekologa

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2015

U novosadskom Domu zdravlja radi 18 ginekologa, a jedan ginekolog može da potpiše ugovor sa, u proseku, 4.000 pacijentkinja...Taj podatak ukazuje na ono što često i brine Novosađanke, a to je da ne mogu da izaberu ginekologa, jer su maltene svi prebukirani i zbog toga na pregled čekaju više meseci...Iako...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.