U ČAST BOKSA: Sećanje na Svetomira Belića!

Izvor: Kurir, 29.Nov.2015, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ČAST BOKSA: Sećanje na Svetomira Belića!

Beograd bio domaćin druge bokserske revije posvećene legendi jugoslovenskog boksa.

Grad Beograd i opština Rakovica u saradnji s Bokserskim savezom Srbije juče su uspešno organizovali drugu boksersku reviju posvećenu legendi jugoslovenskog boksa Svetomiru Beliću Belki.

Revija je dolaskom dvojice boraca iz nemačkog grada Ramštada dobila internacionalni karakter, a titulu najboljeg boksera poneo je trostruki prvak Srbije Aleksandar Naumovski. Ovom spektaklu prisustvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je oko 800 gledalaca, koji su imali prilike da uživaju u atraktivnim borbama svih starosnih kategorija.

Lepota... Učestvovale i devojke

Uspela manifestacija

Pravdu su delile sudije iz Vojvodine, a nagrade su delili velikani ovog sporta poput Fakrije Šekularca, Dragana Dimića, Fazlije Šaćirovića, Dragana Vujkovića i mnogih drugih. Svi oni su složni u oceni da su viđene odlične borbe, koje daju pravo da se priča o vraćanju boksa na staze stare slave.

- Revija je u potpunosti uspela i zahvaljujemo svima koji su omogućili da se ona uopšte održi. Naša želja je da ovom sportu vratimo stari sjaj, kako u Srbiji tako i na prostoru bivše Jugoslavije. Borimo se za njega svakodnevno i uvereni smo da ćemo na kraju u tome uspeti - kaže jedan od organizatora ove revije Petar Mileusnić i nastavlja.

Postaje tradicija

- Juče je viđena sjajna revija u čast velikog čoveka i boksera, koji nikada ne sme biti zaboravljen i čije ime se mora proslavljati. Ova druženja polako postaju tradicionalna i nadamo se da ćemo se brzo ponovo videti, a sve u slavu Svetomira Belića Belke i boksa.

(K. R.)

Autor: Foto: Zorana Jevtić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.