Turski parlament izglasao poverenje novoj vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2016, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski parlament izglasao poverenje novoj vladi

Turski parlament izglasao je danas poverenje novoj vladi na čelu s premijerom Binalijem Jilidirom, saopšteno je u Ankari.

Ukunp 315 poslanika je glasalo za novu vladu, dok ih je protiv bilo 138.

Frans pres je ocenio da nova vlada zvanično preuzima dužnost u kontekstu zabrinutost Zapada zbog situacije s demokratijom u Turskoj.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan postavio je Jildirima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na čelo vlade i vladajuće Stranke pravde i razvoja, pošto je premijer Ahmet Davutoglu podneo ostavku zbog nesuglasica oko više pitanja, medju kojima je i sporna promena Ustava koja bi predsedniku s ceremonijalnim ovlašćenjima dala izvršnu vlast.

Jildirim je odmah po izboru rekao da će prvo učiniti sve da pokrene proceduru izmene Ustava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.