Tromesečni Euribor prvi put negativan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tromesečni Euribor prvi put negativan

Tromesečni Euribor, evropska međubankarska kamatna stopa, pao je danas u negativnu zonu prvi put, pokazali su podaci Evropskog instituta za tržišta novca.

Euribor, koji služi kao referenca za stope kreditiranja domaćinstava i preduzeća, danas je iznosio -0,001 odsto, javlja agencija Blumberg.

Euribor je u padu od najave i lansiranja obimnog programa Evropske centralne banke (ECB) za stimulaciju privrede evrozone. ECB je prošlog meseca pokrenula kupovinu obveznica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemalja evrozone, čija će ukupna vrednost premašiti bilion evra.

"Činjenica da je tromesečni Euribor negativan je važan psihološki signal, budući da ta stopa utiče na brojne proizvode koje banke nude", rekao je ekonomista banke Kredi Agrikol, Frederik Dukroze.

Zajmoprimcima koji otplaćuju kredite sa promenjivim kamatnim stopama snižene su mesečne rate otplate u svetlu pada kamatnih stopa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Euribor negativan, padaju nam rate

Izvor: B92, 21.Apr.2015

Frankfurt -- Tromesečni Euribor, evropska međubankarska kamatna stopa, pao je danas u negativnu zonu prvi put, pokazali su podaci Evropskog instituta za tržišta novca...Euribor, koji služi kao referenca za stope kreditiranja domaćinstava i preduzeća, danas je iznosio -0,001 odsto, javlja agencija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.