Trilogija spektakla može da počne: U narednih 11 dana Buenos Ajres živi samo za Superklasiko! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trilogija spektakla može da počne: U narednih 11 dana Buenos Ajres živi samo za Superklasiko! (VIDEO)

Iako smo se trudili da pronađemo pravu reč trenutnu atmosferu u Buenos Ajresu, nismo uspeli da je pronađemo. Efurično stanje, koje je danas zvanično otpočelo, a tačku vrhunca prvi put će dodirnuti večeras (23.15, Arenasport 1), trajaće tačno 11 dana, tokom kojih će biti odigrano tri Superklasika između Boke Juniors i River Plate.

Ovaj večerašnji biće jedini prvenstveni u ovom nizu, nakon čega će dva najveća argentinska kluba u sedam dana odlučiti o plasmanu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u četvrtfinale Kopa Libertadores. Ipak, ako pitate navijače dva tima, ovaj večerašnji je najbitniji, o naredna dva pričaće se tek od sutra. Tako se ponaša i policija, koja je angažovala ukupno 1.200 svojih pripadnika, kako bi onemogućila bilo kakav sukob između dve frakcije navijača, bez obzira što prisustvo navijača Rivera na Bombonjeri neće biti dozvoljeno.

Sa jedne strane Boka je u ovu sezonu ušla sa ciljem da osvoji svaki trofej pred kojim se nađe. U prethodnom prelaznom roku potrošeno je oko 13.000.000 evra na pojačanja. Za veći deo tog novca angažovani su Đino Peruci, Nikolas Lodeiro, Feneriko Karizo, Andres Čavez i Gponzalo Kastelani, ali je apsolutna zvezda prelaznog roka bio Pablo Danijel Osvaldo, u koga će i večeras biti uprta najveća pažnja javnosti.

Bivši igrač Rome, Juventusa, Intera i Sautemptona, posle toliko promenjenih klubova, konačno je ispunio želju i zaigrao u slavnoj Boki Juniors, a sada će osetiti draž velikog Superklasika.
"Igrao sam 350 utakmica u Argentini, Italiji, Španiji, Engleskoj, ali ću najviše uživati u ovoj. Ovo je najlepši derbi na svetu, a ja sam oduvek sanjao da postignem nekoliko golova upravo u njemu", otkrio je Osvaldo medijima u Argentini.

Na klupama dva tima, dva dugogodišnja asa Boke i Rivera, po mnogima i dva najtalentovanija trenera u Argentini. Sa jedne strane bivši levi bek Viljareala Rodolfo Aruabarena, a sa druge veliki ljubimamac navijača Milionera Marselo Galjardo. Oba trenera imaju svega 39 godina i praktično su tek izašla iz kopački, ali im ovo nije prvi trenerski posao.

Aruabareni je matična Boka treći klub u trenerskoj karijeri, pošto je pre toga vodio Tigre i Nasional iz Montevidea. On je pred ovaj meč svima pokazao da u potpunosti isklače iz klišea u koji spada najveći broj svetskih stručnjaka. On je praktično tri dana pred čuveni Superklasiko saopštio imena 11 igrača, koji će večeras istrčati na megdan ljutom rivalu.

"Mi smo u obavezi da idemo na pobedu u ovoj utakmici i nadamo se da ćemo u tome uspeti. Biće to vrlo težak meč jer je River aktuelni šampion, ali i mi imamo svoje vrline", rekao je u svom stilu popularni "El Vasko" ili "Baski", ali nije želeo da otkriva taktičke detalje.

Za razliku od Aruabarene, Galjardo se u potpunosti potrudio da svoj izbor igrača sakrije od rivala i javnosti, ali argentinskim medijima kruži priča da će River u ovom meču sačuvati nekoliko važnih igrača za okršaje u Kopa Libertadores, među kojima su Karlos Sančez i Ramiro Funes Mori.

Ipak, prema rečima nekadašnjeg ofanzivnog veziste, River, koji je ubedljivo najefikasniji tim arentinske Primere, neće odustajati od ofanzivnog stila igre.

"Rezultat u ovoj utakmici nam je izuzetno važan. Mi smo ofanzivan tim i nećemo odustati od svog sistema. Ne znam da li je prednost kada otkrijete sastav rivalu, ali više volim da zadržim misteriju, kako bi zadržao motiv kod svih svojih igrača", rekao je Galjardo.

Boka i River u ovom trenutku drže liderske pozicije na tabeli, pa bismo nakon večerašnje utakmice mogli da imamo apsolutnog lidera Primere.

BOKA JUNIORS - RIVER PLATA

Stadion: Alberto Hose Armando (Bombonjera)

Sudija: Patrisio Lustau

BOKA JUNIORS (4-3-3): Orion - Peruci, Burdiso, Dijaz, Monzon - Meli, Kubas, Lodeiro - Karizo, Osvaldo, Čavez.

RIVER PLATA (4-4-2): Barovero - Merkado, Majdana, Funes Mori, Vanđoni - Sančez, Kraneviter, Rohas, Martinez - Mora, Gutjerez

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Takav derbi niko nema: Tresu se tribine na Bombonjeri - bukvalno (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2015

Superklasiko u punom sjaju....Ništa manje nismo ni očekivali. Prvi susret Boke juniors i River plate u predstojećih 12 dana (još dva nas očekuju u Kopa Libertadores), razumljivo, privukao je ogromnu pažnju ne samo argentinske, nego i javnosti širom planete. I još pre nego što je počeo 194....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.