Tragedija: Preminuo igrač kriketa koga je pogodila loptica u glavu!

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija: Preminuo igrač kriketa koga je pogodila loptica u glavu!

Australijski igrač kriketa Fil Hjuz preminuo je dva dana nakon što ga je loptica pogodila u glavu za vreme meča u Sidneju.

Nesrećni sportista bio je u teškom stanju i podlegao je povredama rano jutros, a lekar selekcije Australije Piter Brukner rekao je da nesrećni 25-godišnji reprezentativac uopšte nije dolazio svesti posle fatalnog udarca i operacije.

"Reč tragedija se često koristi u sportu, ali je ova bizarna nesreća prava ljudska tragedija. Svi smo potpuni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skrhani", rekao je predsednik Kriket saveza Australije Džems Saterland.

Hjuza je u glavu pogodila lotpica koju je udario Šon Abot, a nije mu pomoglo ni to što je imao kacigu, koja nije uspela da spreči fatalni ishod.

Kapiten Australije Majkl Klark imao je nezahvalan zadatak da pročita saopštenje u ime porodice ispred bolnice "Sent Vinsent" u Sidneju, gde su prisutni bili i Filovi roditelji Greg i Virdžina, sestra Megan i brat Džejson.

"Potrešeni smo gubitkom našeg voljenog sina i brata Fila. Naredni dani će biti izuzetno teški. Izuzetn cenimo podršku koju smo dobijali od familije, prijatelja, igrača kriketa i šire javnosti. Kriket je bio Filov život i mi kao porodica delili smo tu ljubav prema igri. Želimo da se zahvalimo svima u bolnici 'Sent Vinsent' na velikom trudu i borbi za Filov život", nekako je rekao Klark.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ronaldinjo u Angoli, treniraće ga Srbin

Izvor: RTS, 27.Nov.2014

Legendrani Ronaldinjo karijeru po svemu sudeći nastavlja u Angoli, gde će mu trener biti Ljubomir Ristovski. Nesta prekida penziju i ide u Indiju. Vilšir tri meseca van terena. Saporo bi opet da organizuje ZOI. Preminuo australijski kriket igrač koga je loptica pogodila u glavu. Razlaz Galatasaraja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.