Trabzon pred senzacijom, Srbi sjajni

Izvor: MVP.rs, 25.Maj.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trabzon pred senzacijom, Srbi sjajni

Odigrane su druge utakmice četvrtfinala plejofa TBL-a.

Nastavljeno je takmičenje u plejofu šampionata Turske, a ono nam je donelo čak tri iznenađenja, na četiri odigrane utakmice. Svi favoriti su zakazali, dok se jedan tim nalazi pred senzacijom.

Naime, Trabzonspor je i drugi put zaredom savladao (na papiru) jaku Darušafaku. Ovoga put kod kuće i to rezultatom 78:71. Najzaslužniji za novi uspeh bordo-plavih je ponovo bio srpski košarkaš, Novica Veličković. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Krilni centar je upisao dabl-dabl od 21 poena i 13 skokova. Isti poenterski učinak je imao i Šon Maršal, s tim što je imao osam uhvaćenih lopti manje. Dobru partiju za Darušafaku je konačno pružio Džordan Farmar, ali, nikako nije mogao sam. Nekadašnji NBA igrač je postigao 22 poena, uz četiri skoka. On je takođe bio jedini dvocifren u svome timu. Renaldas Seibutis je ubacio devet poena.

Galatasaraj Liv Hospital je uspeo da nadigra Fenerbahče Ulker i sa pola koša ga savlada (70:69). Srpski dvojac u timu Željka Obradovića nije bio dovoljan da se savlada veliki rival. Obojica su imala dabl-dabl učinak - Bogdan Bogdanović je zabeležio 13 poena i 10 skokova, dok je Nemanja Bjelica upisao po 12 poena i uhvaćenih lopti. Oni su ujedno bili jedini dvocifreni u Feneru. Kod pobednika je najbolji bio Sinan Guler sa 20 poena, pet skokova i četiri asistencije. Zoran Erceg je učestvovao sa devet poena i šest pokupljenih lopti, dok je Vladimir Micov meč završio sa sedam poena i četiri dodavanja.

Anadolu Efes je kao gost izgubio od TURK Telekoma rezultatom 88:83. Nenad Krstić je u poraženom timu bio sjajan sa 22 poena i devet skokova. Dario Šarić je upisao 18 poena, šest uhvaćemih lopti i pet asistencija. Najzaslužniji za pobedu tima iz Ankare je bio Kris Džonson sa 22 poena i pet skokova. Milovan Raković se nije našao među 12 odabranih za ovaj duel.

Treće utakmice plejofa će biti odigrane 26. i 27. maja.

Rezultati:

TURK Telekom - Anadolu Efes 88:81 (1-1)

Trabzonspor - Darušafaka 78:71 (2-0)

Galatasaraj Liv Hospital - Fenerbahče Ulker 70:69 (1-1)

Banvit - Pinar Karšijaka 70:66 (1-1)

(foto: TrabzonsporBasketbol / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.