Totalni haos u derbiju Bukurešta: Golman Steaue odbio da brani zbog divljanja navijača, prekid trajao 20 minuta (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2015, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Totalni haos u derbiju Bukurešta: Golman Steaue odbio da brani zbog divljanja navijača, prekid trajao 20 minuta (VIDEO)

Aktuelni prvak posle pauze savladao gradskog rivala sa 3:1

Pre dva meseca golman ruske reprezentacije Igor Akinfejev pogođen je bakljom u glavu i zaradio opekotine po vratu na utakmici sa Crnom Gorom, a umalo da se nešto slično desi i Gedriusu Arlauskisu, čuvaru mreže Steaue, koji je samo pukom srećom izbegao teže povrede na derbiju rumunskog prvenstva sa Dinamom. Utakmica u kojoj je aktuelni šampion slavio 3:1 neće se pamtiti po rezultatu, već po 20-minutnom prekidu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << početkom drugog dela, kad su navijači Dinama zasuli Litvanca pirotehničkim sredstvima.

Incident se desio posle relativnog mirnog prvog dela koji je završen bez golova, pa su pristalice Dinama rešile da bakljadom motivišu miljenike. Ispostavilo se da je to bila pogrešna procena, jer su poput huligana preterali u svom šouu, pa su tvrdim predmetom (pretpostavlja se, upaljačem) pogodili Arlauskisa.

Usledio je prekid, razgovor sa sudijom i pretnja golmana Steaue da će napustiti teren. Kako se situacija nije smirivala, Litvanac je istrajao u nameri i otišao u svlačionicu. Naravno, pratili su ga saigrači, ali su i fudbaleri nominalnog domaćina shvatili ozbiljnost situacije i oni se povukli sa terena.

Posle 20 minuta utamica je nastavljena, a vremešni kapiten Dinama Marijuš Nikulae otišao na severnu tribinu da smiri navijače. Nije vredelo, nastavili su da gađaju i pomoćnog sudiju i Arlauskisa, ali igra je nastavljana i po svemu viđenom gosti (koji su na Nacionalnoj areni imali podršku svega nekoliko desetina navijača) su se u tom haosu bolje snašli. Nikolae Stančiju je u razmaku od samo tri minuta dvaput matirao golmana večitog rivala, jednom iz jedanaetserca i tako utabao put Steaui ka devetom slavlju nad Dinamom u poslednjih 11 susreta.



Po gol na obe strane, ali u 16. i 20. minutu nadoknade, bili su dovoljni tek da se postavi konačan rezultat, posle kojeg Steaua i dalje ima dva zaostatka za Targu Murešom.



Ekipa Čahlaula, na čijoj klupi od nedavno sedi srpski trener Vanja Radinović, pretrpela je drugi vezani poraz i ima sve manje šansi da izbori opstanak. Bolja je bila Astra, koja je sa tri boda ponovo izbila na deobu četvrtog mesta na tabeli i ima samo bod zaostatka u odnosu na Petrolul, koji se nalazi na poziciji koja vodi u Ligu Evrope.



LIGA 1 – 30. kolo

Petak:

Konkordija – Panduri 1:0 (0:0)

/Dina 57/

Subota:

Brašov – Kluž 2:2 (1:1)

/Konstantinesku 25, Bencun 85 – Negrut 13, Tade 78/

Targu Mureš – Vitorul 6:1 (0:0)

/Hora 53, 88, 90+1, Ndoje 66, Aksente 74, Goga 86 - Nikolita 77/

Botošani – Univerzitatea Krajova 2:0 (1:0)

/Acsinte 26, Batin 87/

Nedelja:

Čahlaul – Astra Đurđu 1:3 (0:1)

/Sialmas 74 - Ičim 13 ag, Budesku 77, Fataj 85/

Univerzitatea Kluž – Gaz Metan 1:1 (1:0)

/Morar 2 - Lulaku 85 pen/

Dinamo – Steaua 1:3 (0:0)

/Elhamid 90+16 - Stančiju 76 pen, 79, Prepelica 90+20/

Ponedeljak:

17.30 Ocelul – Petrolul

20.00 Jaši – Rapid

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) HAOS U BUKUREŠTU: Pogledajte reakciju golmana Steaue kada su ga pogodili navijači Dinama

Izvor: Kurir, 03.Maj.2015

Derbi Bukurešta na kraju je pripao gostujućoj Steaui 3:1 posle prekida koji je trajao 20 minuta..Haos na gradskom derbiju Bukurešta! Navijači Dinama su početkom drugog poluvremena napravili bakljadu i svim i svačim gađali golmana Steaue Gidriusa Arlauskiusa. Nečim su ga i pogodili...Doduše,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.