Tošić golom i asistencijom spasao CSKA, Jokan pred ispadanjem, skandal u Zagrebu

Izvor: Blic, 28.Jul.2015, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tošić golom i asistencijom spasao CSKA, Jokan pred ispadanjem, skandal u Zagrebu

Srpski reprezentativac Zoran Tošić bio je najbolji igrač CSKA koji je na svom terenu razočarao i odigrao 2:2 sa Spartom iz Praga u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Bolje se nije pokazao ni Makabi našeg trenera Slaviše Jokanovića, jer je Plzen slavio u Tel Avivu sa 2:1.

"Armejci" su dva puta vodili, ali su ispustili priliku da kod kuće obezbede zalihu pred put u Prag, tako da im u revanšu za sedam dana predstoji neizvesna borba.

CSKA >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je poveo u 14. minutu kada je Tošić iz prve odigrao sjajan dupli pas sa Džagoevim koji je pogodio donji desni ugao, ali je Sparta minut kasnije preko Fataija poravnala na 1:1.

Novu prednost moskovskom timu doneo je naš krilni napadač koji je spretnom reakcijom izvan kaznenog prostora u 53. minutu odbitak prosledio u mrežu, da bi gosti samo četiri minuta kasnije opet izjednačili i golom Krejcija postavili konačnih 2:2.

Prilikom prvog izjednačenja CSKA je prokockao idealnu šansu za vođstvo, jer je golman Sparte Bičik odbranio penal Naču.

Slaviša Jokanović nalazi se pred ispadanjem iz kvalifikacija i imaće težak zadatak u revanšu, pošto je njegov Makabi poražen u Tel Avivu sa 1:2 od Plzena.

Češki tim je za četiri minuta dva puta zatresao mrežu preko Mahmutovića i Petržele uz očajne reakcije domaće odbrane, a izraelska ekipa je pogotkom Itžakija u 78. minutu došla do minimalne nade da može do četvrtog kola.

Oslabljeni Šahtjor, koji su napustili nosioci igre poput Luiza Adrijana i Daglasa Košte, odoleo je Fenerbahčeu, kome nisu pomogla ni zvučna pojačanja poput Robina van Persija i Nanija, i u Istanbulu je susret završen 0:0, pa će odluka pasti u revanšu.

Veliki posao uradio je Monako i nakon što su mreže mirovale u prvom poluvremenu na gostovanju Jang Bojsu, u nastavku su je zatresli Kuruzava, Kariljo i Pašalić, dok je Nucolo samo oblažio poraz.

"Kneževi" sa 3:1 dočekuju revanš na svom terenu i već mogu da razmišljaju o rivalu u četvrtom, poslednjem kolu doigravanja za grupnu fazu.

Sa druge strane, zagrebački Dinamo nema kapital, jer je odigrao 1:1 sa Moldeom na svom terenu, a duel na "Maksimiru" obeležio je skandal u 65. minutu.

Tada je igru napuštao Paolo Maćado i dok ga je Rog menjao, najpre je publici pokazao jedan srednji prst, pa zatim i oba, zbog čega je dobio crveni karton, ali "modri" nisu ostali sa igračem manje, pošto je već bio van terena.

Liga šampiona, prvi mečevi 3. kola kvalifikacija:

UTORAK

CSKA Moskva - Sparta Prag


(Džagoev 14, Tošić 53 - Fatai 15, Krejci 57)

Midtjiland - APOEL 1:2 (0:2)

(Poulsen 88 - Di Vincenti 30,33)

Milsami - Skenderbeg 0:2 (0:0)

(Salihi 49, 73pen)

Makabi Tel Aviv - Plzen 1:2 (0:2)

(Itžaki 79 - Mahmutović 17, Petržela 21)

Fenerbahče - Šahtjor 0:0

Panatinaikos - Briž 2:1 (1:1)

(Berg 37, Karelis 65pen - Bolingoli-Mbombo 10)

Jang Bojs - Monako 1:3 (0:0)

(Nucolo 74 - Kurzava 64, Kariljo 72, Pašalić 75)

Videoton - BATE 1:1 (0:0)

(Vinisijus 89 - Karnicki 56)

Dinamo Zagreb - Molde 1:1 (1:1)

(Enrikez 18 - Kamara 21)

SREDA

18.00 Helsinki - Astana

19.00 Salcburg - Malme

20.30 Steaua - Partizan

20.45 Seltik - Karabah

20.45 Leh - Bazel

21.05 Rapid Beč - Ajaks

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.