Dva srebra za srpske veslače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2016, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva srebra za srpske veslače

Srpski kajakaš Vladimir Torubarov osvojio je danas srebrnu medalju u jednosedu na 500 metara na Svetskom kupu u Račicama u Češkoj. Srebro je osvojio i srpski kajakaški četverosed na 200 metara.

Torubarov je osvojio srebro rezultatom 1:37,984 minuta.

Zlatnu medalju osvojio je Danac Rene Poulsen sa 1:37,629, a bronzu Kanadjanin Adam van Kverden sa 1:39,340 minuta.

"Ovo je moja prva trka u jednosedu na ovako velikom takmičenju. Izašao sam iz posade četverca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa prošlog Svetskog kupa kako bi se probala druga posada i jednosed mi je bila jedina disciplina. Da sam sve od sebe da što bolje veslam i na kraju se ispostavilo da mogu da se trkam sa svetskim i evropskim šampionima i da budem u borbi za najsjajniju medalju. Nastaviću ovako da treniram, vidim da se sve isplatilo i tek će se isplatiti jer imamo još velikih takmičenja, a za tri nedelje nas čeka evropski šampionat", rekao je Torubarov posle trke.

On je dodao da su kajakaši dobro trenirali tokom zime, da su pripreme bile kvalitetne i da zbog toga mogu da "izvuku" mnogo dobrih trka.

Takmičenje u Račicama u jednosedu na 200 metara Marko Novaković završio je na šestom mestu, dok je Marko Dragosavljević u B finalu zauzeo sedmo mesto.

Srpski četverosed osvojio srebro

Srpski četverosed na 200 metara u sastavu Nebojša Grujić, Marko Novaković, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljević osvojio je srebrnu medalju rezultatom 30,327 sekundi.

Zlatnu medalju sa 30,265 sekundi osvojila je Italija (Manfredi Rica, Mauro Krena, Rikardo Čekini i Mikele Bertolini). Bronzu je osvojila posada Kanade (Rajan Kokrej, Mark De Jong, Etien Morno, Aleks Skot) rezultatom 30,738 sekundi.

Srpska posada kanua dvokleka na 500 metara, u sastavu Nikolina Mijušković i Nikolina Milić finale je završila na četvrtom mestu rezultatom 2:13,498 minuta. Zlato je osvojila posada Kanade, srebrnu medalju Brazil, a bronzu Češka.

Srpski kajakaši su drugi Svetski kup u Račicama završili sa tri medalje, a naredno takmičenje je za manje od mesec dana na Evropskom prvenstvu u Moskvi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Torubarov osvojio srebro na Svetskom kupu

Izvor: RTS, 29.Maj.2016

Srpski kajakaš Vladimir Torubarov osvojio je srebrnu medalju u kajaku jednosedu na Svetskom kupu u češkim Račicama. Torubarov je do medalje u stigao u vremenu 1:37,984 sekunde. . .Zlato u K1-500 pripalo je Dancu Reneu Poulsenu...

Nastavak na RTS...

SK RAČICE: Torubarov osvojio srebro u kajaku

Izvor: HotSport.rs, 29.Maj.2016

Srpski kajakaš Vladimir Torubarov osvojio je srebrnu medalju u kajaku jednosedu na Svetskom kupu u češkim Račicama.. . Torubarov je do medalje u stigao u vremenu 1:37,984 sekunde.. Zlato u K1-500 pripalo je Dancu Reneu Poulsenu (1:37.629), dok je bronzu osvojio Kanađanin Adam Van Koverden (1:39.340). Takmičenje...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.