Torino slavi, pala Dama posle 20 godina! Velemajstori Toni i Klose objasnili mlađima neke stvari... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torino slavi, pala Dama posle 20 godina! Velemajstori Toni i Klose objasnili mlađima neke stvari... (VIDEO)

Lacio ipak propustio šansu da pobegne Romi na plus tri

Konačno! Došao je i taj dan! Posle 20 godina tuge u velikim derbijima Torina Bikovi su konačno bacili na pleća Staru damu - 2:1! I dok Juve ovaj poraz neće mnogo boleti (osim što je prekinuta ta neverovatna traducija), Torino i njegovi navijači i te kako imaju razloga za slavlje. Osim što je pao veliki rival, momci Đanpjera Venture i dalje i mogu da se nadaju novom plasmanu u Ligu Evrope.

Torino >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je odigrao sjajan meč, bio potpuno ravnopravan protivnik moćnom Alegrijevom timu, ali ga je pomalo i sreća pogledala. Zasluženo. Andrea Pirlo doneo je prednost svom timu majstorskim pogotkom iz slobodnog udarca u 35. minutu. Pogodio je Mocart onako kako samo on ume i razgalio navijače crno-belih. Izjednačili su Bikovi pre kraja prvog dela golom Darmijana, a nakon smušene reakcije odbrane gostiju.

Ispostavilo se na kraju da je tri boda Torinu doneo je bivši igrač Juventusa Fabio Kvaljarela. Ponovo se nije proslavila defanzivna linija Juvea. Igrao se 57. minut. Gosti su od tog momenta imali više od igre (Torino dao gol za 3:1, ali iz čistog ofsajda), Pirlo sa 30 metara iz slobodnjaka pogodio i stativu, da bi u finišu crno-beli još jednom pogodili okvir gola. Na odbijenu loptu naleteo je Vidal, pokušao i on, ali pogotka nije bilo. Ostalo je 2:1 za Bikove, što je treći poraz Stare dame u ovom šampionatu, a drugi u poslednja tri susreta.

Lacio je propustio da iskoristi sinoćni poraz Rome od Intera. Lacijali su dugo vodili protiv Kjeva sjajnim golom Klosea u 40. minutu, ali onda su u 75. primili gol (Paloski) i upropastili sve do tada urađeno. Umesto da imaju tri boda viška u odnosu na Romu na drugom mestu, posle ovog remija imaće samo jedan. Zahvaljujući ovim rezultatima rimskih klubova mogao bi da profitira Napoli, koji će se ponovo uključiti u borbu za Ligu šampiona ukoliko večeras savlada Sampdoriju.

Verona je bez mnogo muka izašla na kraj sa Sasuolom (3:1), iako možda rezultat ne govori tako, a apsolutni junak utakmice je nezaustavljivi Luka Toni. Legendarni as je još jednom pokazao da i u 37. godini može da se nosi sa svim izazovima koje nosi Serija A. Sa nova dva pogotka "objasnio" je neke stvari nadolazećim mladim asovima. Kod prvog pogotka Toni je veoma lukavo izbegao ofsajd zamku, a drugi je vrhunska majstorija, pošto je loptu primio na četrdesetak metara od gola rivala okrenut leđima i sa čuvarem na sebi. Onda se rutinski okrenuo, "provozao" četvoricu i smestio loptu u mrežu.

Naklon za velikog majstora koji je s ova dva pogotka izbio na drugo mesto liste strelaca sa 17 golova. Ispred je samo Karlos Tevez.

Da sve bude još značajnije treba istaći da je domaćin od 18. minuta igrao bez isključenog Rafela.

Važna tri boda osvojila je Đenova u duelu sa Ćezenom, koja polako može da pakuje kofere i pomiri se sa ispadanjem u Seriju B. Đenovljani su još u 53. minutu rešili pitanje pobednika, kada je Pavoleti postigao gol za 3:0. Gosti su uspeli da smanje na 1:3 i to je bilo sve. Ekipa trenera Gasperinija ovom pobedom preskočila je na tabeli Inter i ostala u trci za plasman u Ligu Evrope.

Parma je nastavila da ređa pirove pobede, pošto je posle Udinezea i Juventusa srušila i Palermo. Jedini gol na utakmici postigao je Noćerino iz penala. Nažalost armije navijača kluba sa Enio Tardinija ovi bodovi, kao i svi koji će biti osvojeni do kraja šampionata poslužiće samo za častan oproštaj od Serije A...

SERIJA A - 32. KOLO

Subota:

Udineze - Milan 2:1 (0:0)

/Pinci 58, Badu 75 - Pacini 88/

Inter – Roma 2:1 (1:0)

/Ernanes 15, Ikardi 88 – Naingolan 63/

Nedelja:

Atalanta - Empoli 2:2 (1:1)

/Gomez 43, Denis 90+4 - Saponara 41, Makarone 60/

Đenova - Ćezena 3:1 (2:0)

/Bertolaći 38, Peroti 45+3pen, Pavoleti 53 - Karbonero 69/

Lacio - Kjevo 1:1 (1:0)

/Klose 40 - Paloski 75/

Torino - Juventus 2:1 (1:1)

/Darmijan 45, Kvaljarela 57 - Pirlo 35/

Parma - Palermo 1:0 (1:0)

/Noćerino 23/

Verona - Sasuolo 3:2 (1:1)

/Gomez Taleb 30, Toni 63, 71 - Moras 35ag, Misiroli 89/

18.00: Fiorentina - Kaljari

20.45: Napoli - Sampdorija

TABELA:

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.