Torino potvrdio: Stigao je Lijanko, dajemo 9.000.000 evra za njega

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2017, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torino potvrdio: Stigao je Lijanko, dajemo 9.000.000 evra za njega

Brazilski štoper srpskog porekla do početka sledeće sezone imaće priliku da se upozna s metodama rada Siniše Mihajlovića

Vanja Milinković Savić je potpisao zimus. A stiže na leto. Da u Torinu brižljivo rade na stvaranju tima koji bi narednih sezona mogao da igra još značajniju ulogu u italijanskom fudbalu potvrđuje transfer Lijanka Evenđeliste Vojinovića (20).

Doskorašnji štoper Sao Paula doputovao je jutros u Italiju i lokalni mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pretpostavljaju da će u naredna dva dana zvanično postati igrač Granata. Uostalom, to je potvrdio i predsednik Ubmerto Kairo.

Privodimo kraju Linajkov transfer. Ostali su samo detalji. U pitanju je mladi igrač, pred kojim je sjajna budućnost, čiju smo vrednost prepoznali u dresu selekcije Brazila. Mnogi evropski klubovi su ga jurili, uključujući i neke italijanske, poput Juventusa i Lacija, ali mi smo uradili sve da bismo ga dobili“, predočio je Kairo.

Lijanko će potpisati ugovor na pet godina, ali će pravo da obuče Torinov dres steći tek početkom sledeće sezone. Zasad je povoljna okolnost što će u završnici prvenstva biti na raspolaganju Siniši Mihajloviću, kako bi se upoznao sa metodama rada srpskog stratega.

Bez sumnje, napravili smo dobro ulaganje u budućnost. Ukupna vrednost posla je oko 9.000.000 evra, što pozdrazumeva obeštećenje (6.000.000 evra), ali i bonuse (3.000.000 evra). Smatram da je vredan takvog ulaganja. Ovim činom smo dokazali da spremno čekamo narednu sezonu“, rekao je Kiaro.

Podsetimo, Lijanko Evanđelista Vojinović je prošle godine odigrao četiri utakmice za omladinsku reprezentaciju Srbije, posle čega je odlučio da „pređe“ u Brazil, gde je skupio devet mečeva u dresu selekcije do 20. godina.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Lijanko Vojnović na leto oblači dres Torina

Izvor: RTS, 28.Mar.2017

Mladi brazilski fudbaler srpskog porekla Lijanko Vojnović od leta će preći u redove italijanskog prvoligaša Torina. . .Štoper brazilskog velikana Sao Paula doputovao je u Italiju, gde bi trebalo da utanči detalje transfera...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.