Toni kapokanonjeri, Juve zaustavljen pred Berlin

Izvor: Mondo, 30.Maj.2015, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toni "kapokanonjeri", Juve zaustavljen pred Berlin

Juve je u "Gradu ljubavi" ostao bez ispraćajne pobede u 93. minutu. Toni prvi strelac Serije A u 39. godini?

Foto: (AP Photo/Marco Vasini)

Fudbaleri Juventusa, posle na vreme osvojene titule prvaka Italije i overene "duple krune" posle pobede nad Lacijom u finalu Kupa, odlaze u Berlin po "Tripletu" – remijem!

Verona je izvojevala dve male pobede ove subote u poslednjem kolu Serije A - bod protiv šampiona u 93. minutu i gol za, verovatno, prvog strelca "kalča".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Luka Toni, četiri dana nakon što je napunio 38 godina, postigao je i 22. gol u šampionatu i tako gotovo overio titulu prvog strelca sezone, popularnog "kapokanonjerija".

Remi u "Gradu ljubavi": Verona – Juventus 2:2 (0:1).

Samo ako Mauro Ikardi u nedelju uveče postigne više od dva gola za Inter protiv tvrdog Empolija, Toni neće završiti kao kralj strelaca.

Danas, šansu da ga prestigne propustio je Karlo Tevez, napadač Juventusa ušao je u meč sa 20 golova (koliko ima i Ikardi), Toni sa 21 pogotkom, a kada je u 48. minutu levom nogom konačno savladao Đanluiđija Bufona, postalo je jasno da je Tevezov napad odbio.

Još Ikardijev i Serija A će dobiti svog najstarijeg "kapokanonjerija" od osnivanja takmičenja!

Juve, čiji je trener Masimilijano Alegri nedelju dana pred finale Lige šampiona sa Barselonom, odmorio samo Artura Vidala, Đorđa Kjelinija, Alvara Moratu i nedovoljno oporavljenog Andreu Barzaljija, poveo je u 42. minutu maestralnim golom Roberta Pereire.

Foto: (AP Photo/Marco Vasini)

Toni je poravnao na 1:1 u 48. minutu posle kontre Verone, za koju je od starta igrao i naš Boško Janković, ali je novo vođstvo Juventusu za 89. bod u sezoni doneo Fernando Ljorente pogotkom u 57. minutu.

Par sekundi delilo je Juve od pobede, ali ih je na 87 bodova vratio Huan Gomez Taleb pogotkom u 93. minutu za 2:2.

Prema šansama, može se reći da su oba tima zaslužila po bod. Ofanzivna Verona kao da je prijala legendarnom Điđiju Bufonu, koji je potvrdio da se u 38. godini nalazi u fantastičnoj formi i da će biti veliki adut Juventusa u borbi za drugu "Tripletu" u istoriji italijanskog fudbala, posle one koju je 2010. godine osvojio najveći rival Inter.



Izvor: YouTube



Izvor: YouTube



Izvor: YouTube

Verona: Rafael - Sala, Moras, Markez, Agostini - Greko, Taktsidis, Halfredson - Gomez Taleb, Toni, Janković.

Juventus: Bufon - Padoin, Bonući, Ogbona, Evra - Pogba, Pirlo, Markizio – Pereira - Tevez, Ljorente.

Verona je ostala sa 46 bodova u sredini tabele, a u drugoj utakmici dana u subotu sastaju se Atalanta i Milan. Svi ostali, igraju u nedelju u 19.45.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.