Tompson pobedio Karija (video)

Izvor: MVP.rs, 14.Feb.2016, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tompson pobedio Karija (video)

Titula je promenila vlasnika, ali ne i grad.

Stefan Kari nije uspeo da odbrani titulu šampiona u brzom šutiraju trojki na Ol-star vikendu. Njega je prethodne noći savladao klupski drug, Klej Tompson. Branilac trofeja je u finalnoj rundi sakupio 23 poena, ali je novi šampion pod pritiskom uspeo da ubaci 27 i sasvim zasluženo je poneo priznanje.

Tompson je bio najbolji i u prvoj rundi, kada je sakupio 22 poena, jedan više od Karija. Njih dvojica su izborili >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << direktan plasman u finale, dok su se za treće mesto i šansu za titulu u dodatnoj rundi borili Džejms Harden, Džej Džej Redik i Devin Buker, pošto su u prvoj rundi ubacili po 20 poena. Iz ove borbe kao pobednike je izašao mladi Buker, a nije se obrukao ni u finalu, kada je sakupio 16 poena.

"Volimo da se takmičimo. Nikada ranije nisam bio u timu u kome postoji igrač koji šutira bolje od mene. Privilegija je igrati i raditi sa njim. Tera me da budem bolji", rekao je nakon trijumfa nad Karijem šampion.

Najviše trofeja u brzom putiranju trojki sakupili su Krejg Hodžis i Leri Bird, po tri. Slede ih Predrag Stojaković, Džef Hornasek, Mark Prajs i Džejson Kapono sa po dva pehara namenjena pobedniku ovog takmičenja, koje se održava u okviru Ol-star vikenda.

Prva runda:

Klej Tompson 22

Stefan Kari 21

Džejms Harden 20

Džej Džej Redik 20

Devin Buker 20

Kajl Lauri 15

Si Džej MekKalum 14

Kris Midlton 13

Dodatni krug:

Devin Buker 12

Džej Džej Redik 9

Džejms Harden 8

Finale:

Klej Tompson 27

Stefan Kari 23

Devin Buker 16

(foto: Warriors)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.