Tom Dumolan pobedio na početku Điro dItalije

Izvor: Sportske.net, 07.Maj.2016, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tom Dumolan pobedio na početku Điro d'Italije

Holandski biciklista Tom Dumolan pobedio je danas na prvoj etapi Điro d'Italije, pošto je bio najbrži na pojedinačnoj trci na hronometar.

Dumolan je stazu dugu 9,8 kilometara voženu u holandskom gradu Apeldornu prešao za 11 minuta i tri sekunde, ispred Slovenca Primoža Rogliča za manje od sekundu.

Andrej Amardon iz Kostarike bio je treći, šest sekundi sporiji, dok je favorit za osvajanje ovogodišnjeg Đira Vinčenco Nibali, šampion iz 2013, bio šesti sa 19 sekundi zaostatka.

Ovogodišnji Điro, 99. po redu, nastaviće se sa dva sprinta u Holandiji, a posle dana pauze preseliće se u Italiju. Takmičenje će se završiti 29. maja u Torinu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.