Tito Vilanova u ozbiljnom stanju

Izvor: B92, 25.Apr.2014, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tito Vilanova u ozbiljnom stanju

Bivši trener Barselone Tito Vilanova hitno je prebačen u bolnici, pošto se njegovo zdravstveno stanje iznenada pogoršalo, prenose mediji u Španiji.

Iako još nema nikakvih zvaničnih potvrda, Radio Nasional je objavio da je 45-godišnji stručnjak prvobitno primljen u bolnicu zbog želudačnih problema, da je potom operisan, kao i da je njegovo stanje ozbiljno.

Španski mediji pišu da se Vilanovi ponovo vratio rak pljuvačnih žlezda protiv kojeg se bori već više od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve godine. Upravo zbog bolesti, na kraju prošle sezone je bio primoran da napusti Barselonu, a više puta je tokom sezone odsustvovao zbog tretmana u Njujorku.

Vilanovi je rak grla dijagnostikovan krajem 2011. godine, kada je još bio asistent Pepa Gvardiole u katalonskom klubu. Činilo se da se oporavio, pre dve godine je nasledio Gvardiolu na klupi Barselone, ali mu se tada vratio rak. Zbog toga je početkom prošle godine dva meseca proveo u Njujorku na radioterapiji i hemoterapiji, a za 18 meseci imao je dve operacije pljuvačnih žlezda, da bi na kraju napustio fudbal.

Pod njegovim vođstvom, Barselona je prošle sezone došla do četvrte titule u pet godina, a u polufinalu Lige šampiona je eliminisana od Bajerna, koji se kasnije okitio titulom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vilanova hitno operisan, sada je stabilno

Izvor: Akter, 25.Apr.2014

Bivši trener Barselone Tito Vilanova, koji se leči od raka pljuvačnih žlezda, morao je hitno da bude operisan u bolnici u Barseloni

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.