Tim X u Seriji B!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Avg.2014, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim X u Seriji B!

Iako italijanska Serija B počinje u subotu, još nisu poznati svi učesnici ove sezone. U rasporedu objavljenom na zvaničnom sajtu lige, Latinu će za tri dana ugostiti „Squadra X“, klub koji nije poznat ni tri dana pre početka prvenstva.

Ovaj haos posledica je izbacivanja Sijene, koja je prošlu sezonu završila na devetom mestu, u četvrti rang italijanskog fudbala zbog kršenja finansijskih propisa. Čelnici saveza su prvo odlučili da ove sezone učestvuje 21 klub, kao deo dugoročnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << plana da se liga svede na 20 timova.

Ipak, Novara, najbolje plasiran tim od četiri koja su se preselila u niži rang, žalila se sudu italijanksog olimpijskog komiteta, koji je doneo odluku da u ligi ove sezone moraju učestvovati 22 kluba.

Fudbalski savez Italije odbio je da to mesto automatski dodeli Novari, jer je ovaj klub u poslednje dve sezone bio kažnjen oduzimanjem bodova zbog Kalčokomeze skandala oko nameštanja mečeva.

Tako da su čelnici saveza osmislili komplikovani sistem rangiranja timova ispalih iz Seriej B prošle sezone, kao i najbolje plasiranih klubova iz trećeg ranga, koji uključuje plasman u polednjoj sezoni, sportsku tradiciju grada i prosečnu posetu u poslednjih pet sezona. Italijanski mediji su izračunali da su od 12 timova u konkurenciji najbolje rangirani Piza i Juve Stabia. Očekuje se da konačna odluka bude dovedena u četvrtak, a Novara, trećerangirana po predloženom sistemu, već je najavila žalbu.

Ovaj slučaj uneo je dodatni haos u ionako komplikovan sistem nižih liga u Italiji. Serija B i Lega Pro bile su jezgro Kalčokomeze skandala u kom je preko 50 igrača izbačeno iz fudbala, a preko deset klubova kažnjeno oduzimanjem bodova.

(FOTO: Screenshot, legaserieb.it)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.