Tevez vodi Boku na krov Južne Amerike (video)

Izvor: Sportske.net, 06.Maj.2016, 05:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tevez vodi Boku na krov Južne Amerike (video)

"Bombonjera" slavi plasman u četvrtfinale Kopa Libertadores! Boka Juniors predvođena Karlitosom Tevezom nastavlja pohod na trofej u najjačem takmičenju na kontinentu i pokušaće da izjednači rekord Indepedientea, koji je sedmostruki osvajač istog.

Nakon pobede izvojevane u paragvajskoj prestonici Asunsionu nad Sero Portenom u prvoj utakmici 1/8 finala Kopa Libertadores, koja je završena rezultatom 1:2, fudbaleri Boke Juniors dočekali su revanš u Buenos Ajresu kao izaraziti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << favoriti za plasman u narednu rundu takmičenja i tu ulogu u potpusnosti opravdali.

Nošen frenetičnom podrškom sa tribina, argentinski gigant je poveo već posle nešto više od tri munuta igre. Karlos Tevez je bio precizan sa bele tačke i izarvao delirijum na 'Bombojeri'.



Zanimljivo, popularni 'El Apače' je i na prvoj utakmici protiv aktuelnog vicešampiona Paragvaja postigao vodeći gol.

Međutim, gosti su pokazali karakter, podigli glavu, i već u 12. minutu poravnali rezultat preko Rodriga Rohasa.

Nada gostiju da mogu do preokreta, tj. egala, a samim tim i šansa da se domognu naredne faze takmičenja, znatno je splasla kada je u 73. minutu utakmice mlađani Kristijan Pavon ponovo doveo Boku u vođstvo na asistenciju Teveza.

Bio je to početak samo kraja za Sero Porteno, do kraja meča su primili još jedan gol pošto su ostali sa igračema manje na terenu u finišu, presudio im je Pedro Perez u 89. minutu.

Završeno je rezultatom 3:1, pa Boka Juniors sa ukupnih 5:2 ide u četvrtfinale Kopa Libertadores gde je čeka dvomeč sa urugvajskim Nasionalom, klubom koji je tri puta u svojoj istoriji bio prvak Južne Amerike (1971, 1980, 1988).

Boka do sada ima šest osvojenih titula u Kopa Libertadores. Prve dve su osvojene krajem sedamdesetih godina prošlog veka (1977, 1978), na treću se čekalo do poslednje godine drugog milenijuma (2000), do četvrte se došlo njenom odbranom (2001), peta je osvojena 2003, a poslednja 2007 godine.

Najbliža izjednačenju rekorda argentinskog Indepedijentea po broju osvojenih titula (7), Boka Juniors je bila 2012. godine kada je brazilski Korintijans bio bolji u finalu.

Misija Karlosa Teveza je da odvede svoju Boku na krov Južne Amerike, bio bi mu to drugi trofej u Kopa Libertadores sa slavnim argentisnkim klubom budući da je bio član generacije koja je 2003. godine podigla šampionski pehar. Nova titula sa Bokom bi Karlitosu na neki način bila i uteha što u svojoj poslednjoj sezoni u Evropi nije uspeo da osvoji Ligu šampiona sa Juventusom koji je poražen u berlinskom finalu od Barselone.

Među preostalih osam ekipa koje će se boriti za titulu prvaka Južne Amerike za 2016. godinu neće biti aktuelnog šampiona River Plejta. Najveći rival Boke i njen prošlogodišnji 'dželat' u ovom takmičenju, eliminisan je iz daljeg takmičenja noć ranije od ekvadorskog Indepedientea del Vale, ne uspevši na svom 'El Monumentalu' da nadokanadi dva gola minusa iz prve utakmice.

Osim Boke i Nasionala, raniji osvajači Kopa Libertadores među četvrtfinalistima su još brazislki klubovi Sao Paulo (1992, 1993, 2005) i Atletiko Mineiro (2013), kao i kolumbijski Atletiko Nasional (1989). Priliku da osvoje prvu titulu u klupskoj istoriji u najjačem fudbalskom takmičenju Latinske Amerike imaće argentinski Rosario Central, ekvadosrski Indepediente del Vale i meksički Pumas.

Parovi 1/4 finala Kopa Libertadores:

Así serán los cuartos de final de la #CopaLibertadores. EL CAMINO A LA GLORIA. @PasionFutbolFC pic.twitter.com/TWzk4bxhMu

— Pasión Fútbol (@PasionFutbolFC) May 6, 2016

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Golman Boke nokautiran pred svojim golom!

Izvor: Sportske.net, 06.Maj.2016

Agustin Orion, čuvar mreže argentinskog giganta, je nakon jednog duela sa napadačem paragvajskog Sero Portena Luisom Lealom dobio veoma nezgodan udarac, pao kao pokošen i neko vreme ležao na zemlji bez svesti...Pogledajte u prologu kako se to zbilo.....Htinom intervencijom sanitetske službe Boke...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.