Teodosić: Ne bih trpeo igrače kao što sam ja

Izvor: B92, 05.Dec.2016, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teodosić: Ne bih trpeo igrače kao što sam ja

Miloš Teodosić je jedan od najboljih evropskih košarkaša, ali je u intervjuu za magazin "Elevate" rekao da kao trener ne bi mogao da trpi igrače poput sebe.

Plejmejker CSKA koga bi mnogo voleli da vide u NBA ligi, trenutno ne razmišlja o trenerskom poslu, kao ni skorijem kraju karijere.

"Rano je za to pitanje o trenerskom poslu. Nisam ni razmišljao. Mislim da će moja igračka karijera trajati još dosta, a ne znam ni da li imam talenta za trenerski posao. Znam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo da, ako budem ikada trener, neću imati mnogo razumevanja za ovakve igrače kao što sam ja", rekao je Teodosić.

Svojim kvalitetom igre odavno je nadmašio evropske standarde, čak i evroligaške, pa se često spekuliše o selidbi na drugu stranu Atlantika.

"Nisam nikada sanjao NBA, ali želim da odem tamo, to nije nikada bilo pitanje. Imam ugovor sa CSKA do leta 2017. godine i nije pristojno da razgovaram o novim klubovima dok ne obavim razgovor sa svojim klubom. Svakako želim da se oprobam, ali pitaće se moskovski klub iako mi ističe ugovor. Sa njima ću prvo razgovarati", istakao je plej CSKA.

Ove sezone prosečno beleži 18,7 poena uz 8,2 asistencije, ali se pre svega ističe senzacionalnim proigravanjima.

"Nema tajne dobre asistencije. Pregled igre, rutina, talenat. Mislim da za to treba da pitate trenere ili neke stručnije od mene. Ja ih samo izvodim, nisam razmišljao kako nastaju. Kod mene su prirodan proces. Ne znam da li postoji neki trening za asistenciju“, objasnio je Teodosić.

Za razliku od mnogih drugih zvezda retko se eksponira u javnosti van terena, vrlo teško je doći do njegovog intervjua.

"Mislim da je dovoljno da se piše o onome što se vidi na terenu, to je moj posao, asistencije i poeni, ne i komunikacija s novinarima. Nikada nisam voleo da budem u medijskom fokusu ako ne zaslužim to na terenu, a ako zaslužim, onda će novinari sami to napisati, pa im opet nisam potreban. Obrni okreni, šta ću vam ja", zaključio je Teo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teodosić: Ne bih trpeo igrače kao što sam ja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2016

Miloš Teodosić je jedan od najboljih evropskih košarkaša, ali je u intervjuu za magazin "Elevate" rekao da kao trener ne bi mogao da trpi igrače poput sebe...Plejmejker CSKA koga bi mnogo voleli da vide u NBA ligi, trenutno ne razmišlja o trenerskom poslu, kao ni skorijem kraju karijere..."Rano...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.