Takmičenje u auto-slalomu u Rakovici

Izvor: RTS, 12.Avg.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje u auto-slalomu u Rakovici

Na parkingu fabrike "IMR", ispred zgrade opštine Rakovica u subotu 14. avgusta odrzaće se prvi "N-Gage Rakovica auto-slalom". Na stazi dužine 820 metara takmičari će skupljati bodove iz dve najbolje vožnje od ukupno tri, koliko će biti voženo, a koji će im se računati u Šampionatu Srbije.

Verifikacija i tehnički pregled su zakazani za 14. avgust u 09.00 časova, prvi trening je u 12.15, prva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vožnja će početi u 14.30, a druga i treća u 16.00, odnosno 17.30. Svečano zatvaranje takmičenja i proglašenje pobednika zakazano je za 20.00 časova.
Auto slalom je relativno nova automobilska takmičarska disciplina koja doživljava veliku ekspanziju u Evropi. Prednost ove discipline u poređenju sa drugim je što na auto slalomu može da učestvuje svako ko ima vozačku dozvolu i bilo kakav auto.
Svetska automobilska federacija (FIA) auto slalom prepoznaje kao disciplinu jednake važnosti kao i reli, kružne i brdske trke. Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) već treću godinu organizuje nacionalni šampionat u auto slalomu.
Prvi "N-Gage Rakovica auto-slalom" održava se u sklopu manifestacije "Rakovičko leto 2016", a realizuju ga ASK "Rakovica Rally Team" uz pokroviteljstvo Opstine Rakovica i saradnju sa N-Gage Racing-om.
Slogan organizatora je "Trkanju je mesto na stazi, a ne u saobracaju! Dođite da se trkamo!"

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.