Tajfun umalo na 2-0!

Izvor: Mondo, 04.Okt.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun umalo na 2-0!

Novajlija u ABA ligi "tesno" poražen od Cibone u Zagrebu. MZT stiže u Pionir na krilima trijumfa nad Metalcem.

Dve utakmice pre kraja 2. kola ABA lige, samo Crvena zvezda može da se pohvali stoprocentnim učinkom.

Ekipe Tajfuna i Metalca nisu na gostovanjima u Zagrebu, odnosno Skoplju, uspele da se priključe aktuelnom šampionu, a daleko bliži tome bio je slovenački predstavnik.

Tajfun je protiv Cibone prvo promašio slobodno bacanje za izjednačenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u finišu utakmice - uradio je to iskusni Dragiša Drobnjak - a pošto je bek Cibone Filip Krušlin jednim bacanjem povećao na "plus dva", gostujući igrač Ivan Držić promašio je trojku za pobedu i skor 2-0.

Pobedi "cibosa" u dramatičnoj završnici izjednačenog meča - 71:69 (19:15, 12:16, 17:16, 23:22) - najviše su doprineli Ante Žižić sa 19, odnosno Krušlin i Marko Jagodić Kuridža sa po 10 poena.

Tomaž Bolčina ubacio je 18, a Sandi Čebular 13 za Tajfun.

Metalac je nepunih 48 sati nakon naporne utakmice i pobede nad Partizanom gostovao u Skoplju i solidno se držao samo u prvih petnaestak minuta. MZT je potom stekao desetak poena prednosti i čekao šansu za završni udarac.

Pitanje pobednika definitivno je rešeno početkom četvrte četvrtine, pa su se Valjevci predali i okrenuli meču protiv Igokee na svom parketu (sreda, 7. oktobar).

Đorđe Drenovac sa 17 i Marko Ljubičić sa 16 poena su predvodili MZT do pobede rezultatom 93:67 (19:16, 24:14, 22:21, 28:16).

Upravo makedonski tim u utorak gostuje Partizanu, na premijeri novog tima crno-belih u Pioniru.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.