TURNIR U HAMBURGU: Lučić i Mačvan sredili i Ruse, sa Nemcima za novi trofej (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2017, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURNIR U HAMBURGU: Lučić i Mačvan sredili i Ruse, sa Nemcima za novi trofej (FOTO)

Najbolji srpski košarkaši gaze sve pred sobom u pripremnom periodu.

Nakon osvajanja turnira u Beogradu, reprezentacija Srbije je danas uspela da upiše i drugu pobedu u okviru Superkupa u Hamburgu. Izabranici Aleksandra Đorđevića su danas slavili sa 85:75 protiv Rusije, iako su igrali bez Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića. Ipak, u timu je danas bio Nikola Kalinić.  Zanimljivo je da su veom sličnim rezultatom 85:78 naši najbolji košarkaši >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u prvom kolu savladali i selekciju Poljske.

VEOMA SU ZABRINUTI: Evo šta su Klipersi uradili zbog TEA (FOTO)

Bolje su Rusi počeli utakmicu, poveli sa 5:0, pa 7:2, naši nisu postigli poene prva četiri minuta. Đorđević se iznervirao na svoje izabranike kojima je rekao da ne vidi igrača koji želi da igra košarku, a od tog trenutka slika se promenila.

Trojka Bogdanovića i poeni Jovića su digli našu reprezentaciju, Mačvan je sjajnim zakucavanjem doneo prvu prednost Srbiji, a seriju našeg tima nastavio je Micić. Srbija je održala prednost do kraja prve deonice, a onda Rusi ponovo bolje počinju četvrtinu, poveli su nakon trojke Kulagina sa 27:24.

Naši košarkaši ponovo prave veliku seriju, pa su poveli i sa 36:31 nakon poena Kalinića i Lazića, ali su Rusi uspeli da smanje trojkom Kulagina u poslednjim sekundama poluvremena.

Do sredine treće četvrtine bilo je neizvesno, a onda je na scenu stupaju Bogdanović, Lučić i Kalinić koji vode Srbiju do +11! Dragan Milosavljević, Vladimir Lučić i Milan Mačvan su odigrali odličnu poslednju četvrtinu. Rutinska igra u poslednjoj deonici izabranika Saleta Đorđevića je dovela Srbiju do nove pobede, koja nije dolazila u pitanje u poslednjim minutima meča. Bilo je i +15 nakon trojke Lučića, ali su Rusi iskoristili blago opuštanje naših košarkaša u poslednjem minutu smanjili na konačnih 85:75.

Naredni duel naš tim igra protiv Nemačke u nedelju od 15 časova

SRBIJA - RUSIJA 85:75 (20:16, 16:18, 23:18, 26:23)

SRBIJA: Mačvan 17, Bogdanović 14, Kalinić 4, Lučić 15, Milosavljević 6, Birčević, Štimac, Lazić 2, Micić 4, Gudurić, Jović 6, Kuzmić 10, Marjanović 6.

RUSIJA: Šved 17, Baburin, Fridzon 16, Ivljev, Antonov, Žubkov 9, Kvostov 2, Mozgov 14, Koluškin, Voroncevič 3, Ilnicki, D. Kulagin 2, M. Kulagin 8, Kurbanov 4.

SUPERKUP U HAMBURGU

Prvo kolo:

Nemačka – Rusija 79:76

Poljska – Srbija 78:85

Drugo kolo:

Nemačka – Poljska 75:80

Srbija – Rusija 85:75

Treće kolo – nedelja:

15,00: Nemačka – Srbija

17,30: Poljska – Rusija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tvitovi - Ko je najveće osveženje i ko to šutira trojke preko 70% na pripremama?

Izvor: Sportske.net, 19.Avg.2017

Odlična igra naše reprezentacije na ovim pripremama nastavila se i protiv reprezentacije Rusije, iako smo ponovo igrali bez Teodosića i Nedovića...Reprezentacija Srbije je uspela da slavi i u petom meču na pripremama za Evropsko prvenstvo, a najbolji košarkaš na terenu je danas bio Milan Mačvan...Postigao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.