TRANSFERI (20. avgust): Milan spremio 15.000.000 za urugvajskog Pirla, Vitolov šamar Atletiku! Silesen, Zaza, Garaj...

Izvor: MozzartSport.com, 20.Avg.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRANSFERI (20. avgust): Milan spremio 15.000.000 za urugvajskog Pirla, Vitolov šamar Atletiku! Silesen, Zaza, Garaj...

Uz MOZZART Sport pratite dešavanja na transfer pijaci

Poštovani čitaoci, vreme je da zatvaramo današnji blog i da se prisetimo završenih poslova i onih koji su veoma blizu realizacije. Za četiri sata će i odbojkašice, pa će transferi pasti u drugi plan. Pa, da krenemo:

- Marko Marin blizu je prelaska u Olimpijakos

- Napadač Mančester Junajteda Džejms Vilson narednih godinu dana na pozajmici u Derbi Kauntiju

- Milan ponovo krenuo u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ofanzivu na urugvajskog Pirla Rodriga Bentankura

- Defanzivni vezista Krotonea Leonardo Kapeci dogovorio sve sa Espanjolom

- Talentovani belgijski vezista Denis Pret sleteo je u Italiju gde će potpisati ugovor sa Sampdorijom

- Napadač Bjorn Jonsen i zvanično je prešao u Harts nakon problema sa papirologijom

- Barselona se dogovorila sa Ajaksom oko Jaspera Silesena za 13.000.000 evra

- Frank de Bur potvrdio da Inter juri Musu Sisoka iz Njukasla

- Defanzivac Atletiko Madrida Emilijano Vaskez provešće narednih 12 meseci na pozajmici u Bragi

- Vitolo produžio ugovor sa Seviljom do 2020. godine i tako odjavio zainteresovani Atletiko Madrid

- Štoper Lestera Lajam Mur za 1.000.000 evra prešao u Reding

- Doskorašnji napadač Osasune Urko Vera novi je član Ueske

- Štoper Midlzbroa Ben Gibson produžio je ugovor na još pet godina

- Romelu Lukaku ostaje u Evertonu, potvrdio menadžer Karamela Ronald Kuman

- Napoli spremio novu ponudu za Nikolu Maksimovića - 20.000.000 evra plus golman Sepe i vezista Valdifjori

- Golman Aksel Verner prešao je iz Atletiko Rafaele u Atletiko Madrid za 800.000 evra. Odmah je prosleđen na pozajmicu u Boku Juniors

- Napadač Džoel Kembel novi je član lisabonskog Sportinga

- Talentovani Ante Ćorić blizu je Mančester Sitija. Zdravko Mamić bi od ovog transfera mogao da zaradi 15.000.000 evra, a ukupno 65.000.000 ovog leta

- Ozvaničen je i transfer Roberta Pereire u Votford. Juventus inkasirao 13.000.000 evra

- Štoper Dante iz Volfzburga ide u Nicu

- Inter spremio pakleni petogodišnji ugovor za Maura Ikardija. Otkupna klauzula 80.000.000 evra

- Juventus dovodi Huana Kvadrada na pozajmicu bez prava otkupa. Cena 3.500.000 - 4.000.000 evra

- Vezni igrač Amadu Dijavara prešao je u Napoli iz Bolonje za 15.000.000 evra. Gvinejcu petogodišnji ugovor

- Doskorašnji napadač Liverpula Kristijan Benteke je novi igrač Kristal Palasa. Posao vredan 31.000.000 evra plus 7.000.000 uz razne bonuse


22.05 - BLIZU JE - Vezni fudbaler Čelsija Marko Marin blizu je prelaska u Olimpijakos, prenose grčki mediji. Govora o ciframa i modelu transfera još uvek nema, pa je bolje da sačekamo službene informacije.

20:52 - POTVRĐENO - Pisali smo jutros, a i pre nekoliko dana da je Huan Kvadrado na pragu pozajmice u Juventus, a da je Simone Zaza dobio odrešene ruke u potrazi za novom sredinom. Ovo je potvrdio i sportski direktor Stare Dame Bepe Marota.

"Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana završiti posao u vezi sa Kvadradom. Zazu ne kažnjavamo transferom već mislimo da će imati više prostora u nekom drugom klubu", jasan je Marota.

Opširnije o Kvadradovom prelasku u Juventus pročitajte OVDE.

20.42 - ZVANIČNO - Talentovani napadač Mančester Junajteda Džejms Vilson (20) provešće narednih 12 meseci na pozajmici u Derbi Kauntiju. U isto vreme ostrvski mediji prenose da je defanzivac Crvenih đavola Tajler Bleket (22) u pregovorima sa Redingom.

20.34 - Ovog puta loša vest za navijače Milana. Hose Sosa je u toku nedelje zvanično potpisao dvogodišnji ugovor u transferu od 7.500.000 evra, ali neće moći da debituje u nedelju protiv Torina, pošto će Bešiktaš proknjižiti ovaj posao tek dan kasnije.

20.22 - IZNENAĐENJE - Milan ponovo kreće na Rodriga Bentankura! Uprkos tome što su italijanski mediji tvrdili da je dolaskom Hosea Sose ova priča završena, Skaj Sport Italija javlja da su Rosoneri spremili 15.000.000 evra za urugvajskog Pirla iz Boke Juniors. Ranije se pominjala cifra od 12.000.000 evra (10+2), a Juve je odustao da aktivira tapiju na vezistu.

20.18 - Preokret - Defanzivni vezni fudbaler Krotonea Leonardo Kapeci bio je na korak do Sampdorije, ali je sada sve dogovorio sa Espanjolom, prenosi Đanluka Di Marcio.

19.54 - Oglasio se i menadžer Hal Sitija Majk Felan, koji, kao i Pjulis, zahteva pojačanja, iako su Tigrovi trijumfalno ušli u novu sezonu. Dve utakmice - dve pobede. Bez ijedne pridošlice ovog leta.

"Nadam se da ćemo dovesti neke igrače sledeće nedelje. Razgovarao sam sa vlasnicima i predstavio im kako stoje stvari", poručio je Felan.

Inače, na radaru Tigrova se već nalaze dva ozbiljna igrača. Opširnije OVDE.

19.42 - Ezekijel Garaj je ponovo aktuelan. Sada ga traži Valensija. Zenit za njega traži 15.000.000 evra. Za argentinskog štopera se raspituje i Inter.

19.34 - Ponovo bruje Pirineji o povratku Olivera Toresa (21) u Porto. Pisali smo pre pet dana da su se čelnici dva kluba dogovorili u vezi sa njegovim prelaskom na Dragao, a sada su glasine dodatno pojačane time što ga je Dijego Simeone izostavio sa spiska za premijernu utakmicu nove sezone Primere sa Alavesom. Ofanzivac je pre dve sezone blistao na pozajmici u Portu, pa se ponovna saradnja čini logičnom. Zmajevi se nadaju da će ponovo procvetati, Simeone da će dobiti igrača na duge staze.

19.28 - BLIZU JE -  Najavljivali smo ovih dana da je Denis Pret (22) na korak do Sampdorije. Talentovani Belgijanac je u subotu po podne sleteo na rimski aerodrom, odakle se uputio pravo za Đenovu. Ostalo je još da se podvrgne lekarskim pregledima i da posao bude ozvaničen. Transfer se procenjuje na 10.000.000 evra, ali bolje je da sačekamo služebene podatke. Pret igra na poziciji ofanzivnog veziste.

19.19 - Menadžer Vest Bromvič Albiona Toni Pjulis otkrio je posle poraza od Evertona da će morati da dovede još pojačanja. O imenima nije govorio.

"Nadam se da su gazde videle kako smo igrali. Ovi momci ginu jedan za drugog, ali potrebna su nam pojačanja. Voleo bih da potrošimo novac u narednom periodu na nekog novog igrača", rekao je Pjulis.

Dosad je došao samo Met Filips (Kvins Park Rendžers, 6.500.000), a Džonatan Leko je prekomandovan u prvi tim iz mlađih kategorija.

19.12 - Zvanično: Napadač Bjorn Jonsen novi je član Hartsa. Praktično, ovo je bilo poznato još 22. jula, ali je FIFA pravila probleme zbog indicija da je fudbaler potpisao ugovor sa CSKA Sofijom. Inače, Norvežanin američkog porekla dolazi u škotski klub iz Liteksa.

19.02 - I Vest Hem je zagrizao za Simonea Zazu. Andre Aju se povredio, pa im je preko potreban napadač. Podsetimo, Zazin transfer u Volfzburg je propao pre nekoliko dana, a pre Čekićara za italijanskog reprezentativca raspitivao se i Napoli.

17.13 - Kristijan Benteke je u subotu ujutro i zvanično pojačao Kristal Palas, a kasnije u toku dana je otkrio za klupski sajt u kakvim je odnosima bio sa Jirgenom Klopom.

"Kada sam došao u Liverpul iz Aston Vile, u klubu je bio Brendan Rodžers. Onda je on dobio otkaz, a došao je Jirgen Klop koji nije računao na mene. To je fudbal, ali mislim sam da sam mogao bolje, samo da mi je Klop više verovao", kazao je belgijski napadač.

17.05 - Antoan Grizman ne ide nikuda. Tražio ga je Pari Sen Žermen da zameni Zlatana Ibrahimovića koji je otišao u Mančester Junajted, ali Sveci će, po svemu sudeći, ostati kratkih rukava.

"Uvek sam bio jasan sa svojim agentima. Nikada nisam imao nameru da napustim Atletiko Madrid, Dijega Simeonea i svoje saigrače", poručio je Francuz, koji je u junu produžio ugovor sa Jorgandžijama do 2021. godine.

16.38 - Valensija bi da vrati Huana Matu. Singapurski biznismen Peter Lim koji poseduje većinske akcije španskog kluba  nagovara ofanzivca da pređe u redove Slepih miševa. Problem je samo što je izvor nepouzdani Dejli Ekspres. Koliko ima istine u ovim navodima, svakako ćemo videti do kraja prelaznog roka.

16.25 - BLIZU JE -  Mundo Deportivo prenosi da se Barselona dogovorila sa golmanom Ajaksa Jasperom Silesenom. Transfer iznosi 13.000.000 evra, a ugovor će biti potpisan na pet godina. Dok čekamo ozvaničenje ovog dogovora, pročitajte OVDE šta smo pre nekoliko dana pisali o ovom transferu.

16.16 - POTVRĐENO - U petak smo pisali da je Inter zainteresovan za Musu Sisoka iz Njukasla, a dan kasnije stigla je potvrda i to lično od trenera Nerazura Franka De Bura.

"Činjenica je da imamo gust raspored ove sezone i da ćemo morati da posmatramo kako trenutni sastav, tako i tržište. Žoao Mario i Musa Sisoko su nam interesantni i mislim da bi se lako uklopili u naš tim. Videćemo šta će se desiti", otvorio je karte Holanđanin.

Pitanje je samo da li će Inter birati između njih dvojice ili probati da dovede obojicu.

16.09 - ZVANIČNO - Defanzivac Atletiko Madrida Emilijano Velaskez igraće do 30. juna sledeće godine na pozajmici u Bragi. Proteklu sezonu proveo je na kaljenju u Hetafeu, a ovog leta ga je tražio i Krotone.

16.04 - ZVANIČNO: Vitolo je produžio ugovor sa Seviljom do 2020. godine! Kakav šamar Atletiko Madridu koji je želeo sjajnog ofanzivca.

15.07 - Još jedna transfer sapunica koja traje godinama. Salvatore Sirigu (29) opet je na izlaznim vratima Pari Sen Žermena. Unaj Emeri se okrenuo mlađim rešenjima među stativama Kevinu Trapu (26) i Alfonsu Areoli (23). U redu za Sirigua stoje Napoli, Fjorentina i Sevilja.

14.59 - Italijanski mediji spekulišu da se Arsenal okrenuo jeftinijim rešenjima u odbrani te da je zainteresovan za štopera Fjorentine Davidea Astorija. Cena - 8.000.000 evra. Podsetimo, Tobdžije su želele defanzivca Valensije Škodrana Mustafija, ali je taj transfer propao. Pominjao se i Hose Himenez iz Atletiko Madrida, Italijani javljaju da je Urugvajac preskup za Vengera, no sačekajmo. Popularni Profesor je najavio da će trošiti, pa ne bi trebalo da začudi i da se dobrano otvori za Himeneza. Njegova otkupna klauzula iznosi 65.000.000 evra, a Atletiko ga možda pusti i za 20.000.000 manje.

14:54 - ZVANIČNO - Najavljeno - ispunjeno. Sada već bivši štoper Lestera Lajam Mur dogovorio je četvorogodišnju saradnju sa Redingom. Spekuliše se da je transfer vredan 1.000.000 evra. Mur nikako nije uspeo da se izbori za startnu postavu u redovima Lisica, pa je ovakav epilog očekivan.

14:48 - Zvanično: Doskorašnji napadač Osasune Urko Vera novo je pojačanje Ueske. Ugovor je potpisan na jednu godinu uz mogućnost produžetka saradnje na još 12 meseci.

14:42 - Malo vesti iz Španije. Talentovani ofanzivac Real Madrida Marijano Dijaz (23) neće otići na pozajmicu u neki manji klub, već će ostati u Kraljevskom klubu i boriti se za mesto u prvoj postavi, otkrio je Zinedin Zidan. Hrabar potez i trenera i igrača s obzirom na to da Real ima paklenu navalu - Alvaro Morata, Karim Benzema, Kristijano Ronaldo, Geret Bejl, Lukas Vaskez.

14.31 - Nije pouzdan izvor, ali hajde da prenesemo. Dejli Star došao je do informacije da napadač Volfzburga Bas Dost razmatra ponude Lestera i Njukasla. U redu, interesovanje Lisica je u domenu realnog, ali Njukasl? Iz Bundeslige u Čempionšip? Procenite sami.

14.26 - Marko Verati je još jednom odjavio Juventus poručivši da je koncentrisan samo na Pari Sen Žermen. Nije ni čudo pošto je nedavno produžio ugovor sa Svecima do 2021. godine. Ipak, talentovani Italijan mogao bi da kumuje transferu svog saigrača Bleza Matuidija u redove Stare dame. Opširnije OVDE.

14.21 - Jutros smo preneli informaciju da Napoli nudi veću platu Kaliduu Kulibaliju ne bi li ostao na San Paolu, a Gazeta delo Sport otkriva da je stari lisac Aurelio De Laurentis već u potrazi za njegovom zamenom. Reč je o defanzivcu Mančester Sitija Elijakvimu Mangali za kojeg se ozbiljno raspituje i Milan. Francuz je procenjen na sumu između 15.000.000 i 18.000.000 evra, a problem bi mogla da predstavlja njegova visoka plata.

14.13 - Transfer sapunica u vezi sa Gabrijelom Barbosom Gabigolom nikako da dobije konačan epilog. U subotu se oglasio predsednik Santosa Modesto Roma koji je otkrio da su samo Juventus i Inter poslali zvanične ponude za supertalentovanog Brazilca. Dakle, ništa od Atletiko Madrida, Lestera, Čelsija, Mančester Junajteda...

"Nije nužno da prodamo svoje igrače. Ako stignu dobre ponude, pustićemo ih", poručio je Roma.

Prvi čovek Santosa progovorio je i o veznom igraču Tijagu Maji, za kojeg su zagrizli Čelsi i Napoli.

"Istina je da smo razgovarali sa Čelsijem protekle nedelje, ali ne o Maji. Još nema ponude za njega", podvukao je Roma.

14.05 - ZVANIČNO: Štoper Midlzbroa Ben Gibson (23) produžio je ugovor na još pet godina.

13.59 - BOMBA: Ronald Kuman je otkrio da Romelu Lukaku poručio da ostaje u Evertonu naredne sezone!

„Evo, deset dana pre kraja prelaznog roka, obavili smo razgovor i on mi je rekao da je dobro razmislio i da želi da ostane. Ne želi veliki novac, već samo da igra. Živi za fudbal i zato jeste vrhunski igrač“, jasan je Kuman u poruci holandskom Telegrafu.

13.45 - Napoli je pripremio veliku strategiju za finiš prelaznog roka i jasno je da će biti novih transfera! Više OVDE.

13.30 - Evo šta se dešava u Realu. Izgleda da je klub odlučio da zadrži Hamesa Rodrigeza. Tako bar javlja madridski AS, ali treba uzeti s rezervom jer je Marka ipak glavna mačka u celoj Španiji, a oni nisu objavili ni reč. Navodno, ključnu ulogu odigrao je Kristijano Ronaldo, koji je lobirao da Kolumbijac ostane po svaku cenu.

13.15 - NOVA PONUDA: Rano jutros predsednik Napolija Aurelio De Laurentis uspostavio je vezu sa Torinom i predstavio još jednu ponudu za Nikolu Maksimovića – 20.000.000 evra, uz dvojicu igrača: golmana Sepea i vezistu Valdifjorija. Čeka se odgovor Bikova.

12.41 - Više nema čekanja, Šalke kreće na sve ili ništa za potpis Stambulija. Konkurencija je sada mnogo jača, pošto se u trku uključio Milan, zato Pari Sen Žermenu daje odmah 8.000.000, na ruke. Hoće li to biti dovoljno?

12.35 - ZVANIČNO: Atletiko Madrid kupio je nadarenog golmana Atletiko Rafaele Aksela Vernera za 800.000 evra. Potom ga i odmah prosledio na pozajmicu u Boku Juniors.

12.30 - Kakva vest za navijače Liona, ali i tuga za mnoge engleske klubove! Aleksandre Lakazet je nakon pobede nad Kaenom potvrdio u razgovoru za Kanal+ da gotovo sigurno neće otići ni ovog leta.

„S obzirom na privatnu situaciju, mislim da neću ići iz Liona. To je jasno. Ovde mi je jako lepo. Voleo bih da pređem granicu od 100 golova u svim takmičenjima u ovom dresu“.

12.22 - POTVRĐENO: Sporting iz Lisabona je pronašao novog napadača. Nisu Bendtner, ni Dost, već Džoel Kembel iz Arsenala. On je već stigao u Lisabon gde će odraditi medicinske preglede, a onda i potpisati dokument o pozajmici.

12.18 - Maruan Felaini dobija novi ugovor sa Mančester junajtedom. S ovom informacijom izašao je ugledni britanski Telegraf, koji otkriva da je u pitanju produžetak na još dve godine. Takođe, ističe se da su Murinjo i Felaini imali razgovor i da je Žoze obećao da će Belgijanac dobiti papir ako bude igrao dobro u narednom periodu.

12.06 - PREOKRET: Toliko traženi Kalidu Kulibali mogao bi da ostane u Napoliju i dobije nov ugovor?! Tako javlja lokalni Il Matino, koji tvrdi da će Kulibali dobiti još dva miliona veću platu, plus velike bonuse za ostanak u klubu. Da li je ovo prava informacija, ili samo „spin“ da bi se od Čelsija izvuklo još novca? Vrlo brzo sve će biti rešeno, u jednom ili drugom smeru.

12.03 - BLIZU JE: U narednih nekoliko dana prvi čovek Dinama Zdravko Mamić trebalo bi da inkasira još između 13.000.000 i 15.000.000 evra i tako kompletira neverovatan niz prodaja ovog leta, što će mu doneti zaradu od gotovo 65.000.000 evra! Svi britanski, ali i nekoliko italijanskih medija piše da je Pep Gvardiola odobio saradnicima da krenu po Anta Ćorića, supertalentovanog vezistu Dinama.

12.00 - ZVANIČNO: Roberto Pereira je novi igrač Votforda! Kao što se i najavljivalo, krilni napadač napustio je Juventus, koji će inkasirati 13.000.000 evra, u četiri jednake rate.

11.58 - POTVRĐENO: Dante se seli u Nicu. Brazilac iz redova Volfzburga više nije u planovima šefa struke, a kako lokalni listovi u Nici potvrđuju - u ponedeljak Dante stiže na preglede i potpisivanje ugovora. Transfer će iznositi 2.000.000 evra.

11.55 - BOMBA: Inter je spremio paklen novi ugovor za kapitena Maura Ikardija, piše renomirana milanska Gazeta! Dužina – pet godina, godišnja plata – 5.000.000, plus bonusi i otkupna klauzula. Mada nije precizirano, šuška se da će klauzula iznositi 80.000.000 evra. Konačna objava do kraja avgusta.

11.51 - POTVRĐENO: Navijači Juventusa, radujte se! Huan Kvadrado se vraća u Torino, pošto je Antonio Konte dao zeleno svetlo da se završi transakcija, saznaje Tutosport. U pitanju je pozajmica bez prava otkupa, a Stara dama će morati da uplati između 3.500.000 i 4.000.000 evra. Sitni detalji još se dogovaraju, biće sve poznato jako brzo.

11.47 - GOTOVO: Danas nema nekog reda po kojem ubacujemo vesti kao obično u jutarnjim terminima - skačemo od mesta do mesta, jer svuda se nešto dešava. Napoli je završio transfer Amadua Dijavare, javlja Gazeta delo Sport! Posle mnogo natezanja i brojnih nedoumica, sve je dogovoreno na 15.000.000 evra, a Dijavari ide petogodišnji ugovor na 800.000 evra po sezoni, uz razne bonuse. Koliko već u ponedeljak Dijavara bi trebalo da stigne u novi klub na preglede i finiširanje transfera.

11.45 - ZVANIČNO: Počinjemo odmah bombom jutra - Kristijan Benteke je novi igrač Kristal Palasa! Transfer je završen na sumi od 31.000.000 evra, što kasnije može da naraste i na 38.000.000, uz razne bonuse. Svakako, pao je klupski rekord! Liverpul je napravio fantastičan posao, a koliko će se ovaj transfer isplatiti Kristal Palasu - videćemo. Benteke je parafirao četvorogodišnji ugovor.

11.44 - Krećemo, krećemo, krećemo! Malo kasnije nego uobičajeno, ali razumećete - ipak je u prvom planu uspeh košarkaša!

Pre nego što krenemo u novi pregled dana obavezno se prisetite šta se to sve dešavalo juče klikom OVDE. Naravno, sve vesti sa pijace možete da vidite i jednostavnim odlaskom na naš SPECIJAL, ali i klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.