Sveci na trećem mestu? Džondžo je rekao: No, no! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveci na trećem mestu? Džondžo je rekao: No, no! (VIDEO)

Sjajan gol popularnog ćelavka za minimalac Svonsija na Sent Merisu

Prvi ligaški poraz Sautemptona još od 13. decembra u meču u kojem ga verovatno niko nije očekivao. Osim tvrdoglavog Džondžoa Šelvija koji se nije obazirao na konstantne nalete domaćeg tima na Sent Meris stadionu, već je uporno tukao sve dok konačno nije pronašao put do mreže Frejzera Forstera. Učinio je to u 83. minutu kada je odapeo strelu sa 20 i kusur metara i srušio nade domaćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tima da će se probiti do trećeg mesta Premijer lige - 1:0.

Pre toga, pa i posle, Sautempton je sve vreme vršio pritisak na poslednju liniju gostiju iz Velsa, ali je Geri Monk pametno postupio – povukao se pozadi, fokus usmerio na Dušana Tadića i gotovo sasvim izolovao najkreativnijeg igrača Svetaca. A bez Tadićevih lopti domaći nisu znali kako protiv Svonsijevog bunkera.

Velšanima dosta. Čekali su grešku rivala, umalo je i nisu iskoristili kada je početkom drugog poluvremena Džondžo Šelvi raspalio po stativi. Uostalom, gol i nije bio opsesija Svonsija. Odbrana svog je bila prioritet, pa smo većim delom utakmice bili svedoci jednog sasvim nezanimljivog okršaja.

A onda se Šelviju javila ideja. Naizgled bezopasna akcija, utisak je bio da je Svonsi samo želeo što duže da zadrži loptu u nogama i potroši vreme. Ni Sveci se nisu previše pretrgli u odbrani. Kao da nisu verovali da će Labudovi zaista pokušati. Šelvi je primio loptu, lako, previše lako se oslobodio čuvara i potom poslao neodbranjiv projektil iza leđa Forstera.

Majstorija!

Shvativši da više nemaju kud, Sveci su krenuli na sve ili ništa. Sadio Mane je imao idealnu priliku i da izjednači, ali su dva njegova udarca zaustavljena maltene na gol liniji. Za sve ostalo bilo je kasno.

PREMIJER LIGA - 23. kolo:

Subota:

Hal – Njukasl 0:3 (0:1)

/Kabelja 40, Ameobi 50, Gufran 78/

Kristal Palas – Everton 0:1 (0:1)

/Lukaku 2/

Liverpul -Vest Hem 2:0 (0:0)

/Sterling 51, Staridž 80/

Mančester junajted – Lester 3:1 (3:0)

/ Van Persi 27, Falkao 32, Morgan 44ag - Vasilevski 80/

Sanderlend – Barnli 2:0 (2:0)

/Vikam 20, Defo 34/

Vest Bromvič – Totenhem 3:1 (2:1)

/Valters 21, 34, 90 - Kranjčar 36/

Čelsi-Mančester Siti 1:1 (1:1)

/Remi 42 - Silva 45/

Nedelja:

Arsenal – Aston Vila 5:0 (1:0)

/Žiru 8, Ozil 56, Volkot 64, Kazorla 75pen, Belerin 90/

Sautempton – Svonsi 1:0 (0:0)

/Šelvi 83/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šelvi oduzeo Sautemptonu treće mesto

Izvor: Mondo, 01.Feb.2015

Vezista Svonsija sjajnim golom u finišu razočarao domaće navijače...Foto: Beta/AP/Nick Potts, PA Wire..U ne mnogo zanimljivom meču na Sent Meri stadionu pobednik je odlučen snažnim udarcem Džondža Šelvija u 83. minutu...Vezista Svonsija "opalio" je po lopti i matirao Frejzera Fostera za razočaranje...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.