Švajni još želi dres Junajteda

Izvor: Mondo, 30.Avg.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajni još želi dres Junajteda

Nemački veteran u sredu se oprašta od reprezentacije, ali klub sigurno neće promeniti pre januara.

Bastijan Švajnštajger u sredu će 121. nastupom označiti kraj bogate internacionalne karijere, duge 12 godina, tokom koje je doprineo osvajanju titule prvaka sveta 2014. i brojnim drugim zapaženim rezultatima (treće mesto na SP 2006. i 2010, finale EP 2008...).

Popularni "Švajni" oprostiće se na prijateljskoj utakmici Nemačka - Finska u Menhengladbahu, uoči koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je održao konferenciju za novinare.

Najzanimljivije pitanje 32-godišnjem "vezisti" odnosilo se, ipak, na njegov klupski status, s obzirom na to da mu je Žoze Murinjo saopštio da neće računati na njega.

Švajnštajger je imao "odrešene ruke" u izboru nove sredine, međutim, odlučio je da ostane na Old Trafordu, trenira sa mladim timom i čeka eventualnu priliku, objasnivši da posle Bajerna i Mančester junajteda ne želi da igra za još neki evropski klub.

"Moja želja je da nastavim da igram za Junajted. Sa Murinjom sam obavio kulturan razgovor i među nama nema nikakvih ličnih problema. Odlučio sam da tokom septembra i oktobra vidim kako će se razvijati situacija u klubu", poručio je Švajnštajger.

On je dodao da u svakom slučaju nije raspoložen da završi karijeru, iako je u poslednje vreme često povređen i muči ga koleno.

Prihvatio je odlazak u SAD, u MLS ligu, kao jednu od opcija, ali tek od 2017. godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.