Suze za istoriju: Čile prvi put prvak Južne Amerike, Mesi bez trofeja sa Argentinom

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suze za istoriju: Čile prvi put prvak Južne Amerike, Mesi bez trofeja sa Argentinom

Veliko finale 44. Kopa Amerike završeno je spektakularno po fudbalere Čilea - prvi put u istoriji su postali šampioni Južne Amerike, pošto su posle boljeg izvođenja penala srušili Argentinu sa 4:1 (0:0, 0:0). Junaci su bili golman Klaudio Bravo i Aleksis Sančez.

Žestoka borba vodila se tokom svih 120 minuta u Santjagu, domaćin se nadao da bi mogao do prvog trofeja prestižnog takmičenja u istoriji u fantastičnoj atmosferi na ispunjenim tribinama i san se ostvario. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Tokom 120 minuta bez preterano velikih šansi mreže su mirovale i onda rulet odluka. Penale je otvorio Matijas Fernandez, malo rizično, neodbranjivo zakucao loptu u gornji levi ugao, uzvratio je Lionel Mesi hirurški preciznim udarcem u malu mrežu donjeg desnog ugla iako je njegov klupski saigrač iz Barselone Klaudio Bravo pročitao stranu.

Arturo Vidal je na startu druge serije imao sreće, jer je Romero imao loptu na ruci, ali mu je završila iza leđa, da bi Iguain šutirao visoko preko gola za erupciju oduševljenja na tribinama.

Arangiz je sigurno, slično kao Mesi, pogodio desni ćošak za prednost Čilea od 3:1, a onda je Bravo odbranio šut Banegi treći bacanjem u istu stranu, za meč loptu.

Odgovornost je preuzeo iskusni Aleksis Sančez i pun samopouzdanja, majstorski samo malo potkopao loptu za istoriju, neverovatno slavlje i suze igrača i navijača - doneo je Čileu prvi trofej Kopa Amerika, a Mesija ostavio bez prve titule prvaka Južne Amerike sa Argentinom.

Što se samog meča tiče, Čileanci su nošeni svojom srčanošću i borbenošću bili pretnja po golmana Romera i četu Herarda Tate Martina, u neverovatnom tempu u prvih pola sata zapretili su i "gaučosi" koje je "presekla" povreda Anhela di Marije.

Nisu izostali ni žestoki faulovi, poput nasrtaja Garija Medela, poznatog po grubim prekršajima, na Mesija, pa je sudija Perez imao izuzetno težak zadatak da strasti drži pod kontrolom, što je gotovo i nemoguće prilikom okršaja vatrenih Čileanaca i Argentinaca, još u finalu Kopa Amerike.

Malo je opao ritam u drugom poluvremenu, domaćin je prilično stao i pored toga je volej Aleksisa Sančeza izazvao uzdahe na tribinama, ni "gaučosi" nisu blistali, ali je malo nedostajalo da Iguain gurne loptu u mrežu na nešto jače dodavanje Lavecija, pa se otišlo u produžetke, tokom kojih se ništa nije dogodilo do penala za istoriju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čile prvak Južne Amerike u fudbalu

Izvor: Akter, 05.Jul.2015

Fudbaleri Čilea osvojili su večeras šampionat Južne Amerike pobedom nad Argentinom posle izvodjenja jedanaesteraca sa 4-1..Nakon 90 minuta finalne utakmice u čileanskoj prestonici Santjagu nije bilo golova, kao ni posle produžetaka...Ovo je prva titula Čilea na kontinentalnom šampionatu.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.