Surovi navijači rasplakali svog igrača, Demba Ba ugasio grotlo u Trabzonu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surovi navijači rasplakali svog igrača, Demba Ba ugasio grotlo u Trabzonu (VIDEO)

Bešiktaš pobedio na jednom od najtežih gostovanja i vratio se na prvo mesto prvenstvene lestvice

Kada je teško, tu je Demba Ba! A teže gostovanje od odlaska na noge Trabzonu u grotlo na obali Crnog mora, verovatno ne postoji za istanbulske klubove. Golom sjajnog Senegalca, Bešiktaš je osigurao pobedu u Trabzonu koju je Pektemek potvrdio u nadokadi vremena. Sa ovim trijumfom od 2:0, Bešiktaš se vratio na prvo mesto u ludoj šampionskoj trci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Kao što se i očekivalo, istanbulske Orlove je dočekala paklena atmosfera u Trabzonu, ali su oni pregrmeli sve i vratili se kući sa tri boda velika kao kuća. Sada za Orlove kreće lakši deo rasporeda do pretposlednjeg kola kada gostuju Galatasaraju u derbiju koji će vrlo verovatno rešiti pitanje šampiona Turske.

Meč u Trabzonu je iznenađujuće bez Oskara Kardoza u prvoj postavi domaćih. Trener Janal se kockao i na kraju izgubio izostavljanjem sjajnog Paragvajca iz startnih 11. najbolju priliku za Trabzon pri rezultatu 0:0 je propustio Mehmet Ekići čiji projektil sa 30 metara je završio tik pored stative.

Bešiktaš je uzvratio udarcem Tomaša Sivoka, ali je Arikan čudesnom intervencijom sprečio bivši klub da povede. Odlučujući momenat meča se zbio u 58. minutu kada se Demba Ba majstorski snašao na penalu i izuzetno preciznim udarcem matirao Arikana.



Trener domaćih je odmah reagovao i iz igre izvukao Ozera Humarčija, a uveo Kardoza. Hurmači je tokom većeg dela meča bio na meti prozivki svojih navijača zbog jednog promašaja na poečtku utakmice. Toliko su ga prozivali da se po izlasku iz igre rasplakao i otrčao pravo u tunel…

Özer Hurmacı oyundan çıkarken göz yaşlarını tutamadı pic.twitter.com/dLtglFJEvg

Bešiktaš je čuvao vođstvo, Trabzon je krenuo na sve ili ništa, da bi u petom minutu nadoknade sevnula kontra gostiju koju je Pektemek krunisao golom za konačnih 2:0.

GOOLLL Mustafa Pektemek! Trabzonspor 0-2 Beşiktaş pic.twitter.com/2CIS72639z

Orlovi su opet prvi na tabeli i beže dva boda feneru čekajučći eventualni kiks Galate u sutrašnjem meču protiv Ahisara.

SUPERLIGA TURSKE, 29. kolo:

Subota:

Bašakšehir – Eskišehir 1:1 (0:0)

/Madureira 55 – Funes 49/

Mersin – Konja 3:1 (3:1)

/Veliton 4, Nokoulma 9, Vederson 17 – Rangelov 7/

Fenerbahče – Balikešir 4:3 (3:3)

/Erkin 7, Dijego 26, So 44, 50 – Promis 15, Kulušić 21, Emir 40/

Karabuk - Rize 2:0 (0:0)

/Ozek 63, Kas 87/

Nedelja:

Kasimpaša – Bursa 5:3 (2:2)

/Skarione 3, Eker 18, Kastro 51, Malki 71, Derdijok 87,-Bakombu 9, Sen 32 i 57/

Gacijentep – Genčler 0:3 (0:0)

/Čelik 61, Hleb 68, Stanču 76//

Trabzon – Bešiktaš 0:2 (0:0)

/Ba 58, Pektemek 90+5/

Ponedeljak:

19.00: Akisar – Galatasaraj

19.00: Kajzeri - Sivas

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.